TARSUS, KARAVAN TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

TARSUS, KARAVAN TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

Tarsus Belediyesi, ilçeyi pandemi sonrası turizm tercihlerine göre hazırlama planıçerçevesinde karavan parkı oluşturmak için çalışmalara başladı. Çalışmaların...

Tarsus Belediyesi, ilçeyi pandemi sonrası turizm tercihlerine göre hazırlama planıçerçevesinde karavan parkı oluşturmak için çalışmalara başladı. Çalışmaların tamamlanması ile karavancılar, Tarsus'un doğal ve tarihi güzelliklerini rahatlıkla gezebilecek, akşamları huzur ve güven içinde konaklayabilecek.

Geçtiğimiz yıl eski Tarsus evlerini butik otellere dönüştürerek şehir turizmi konusunda yeni alternatifler yaratan Tarsus Belediyesi, şimdi de pandemi sürecinde giderek yaygınlaşan karavan turizmiyle ilgili çalışmalara başladı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında karavan parkının Çağlayan Mahallesi’nde Tarsus Şelalesi kıyısındaki alanda kurulmasını kararlaştırdı. Böylece karavancılar hem Tarsus şelalesinin eşsiz güzelliği ve serinliğinde konaklayacak hem de tarihi kent merkezi başta olmak üzere Tarsus’un tarihi mekânlarını, doğal güzelliklerini rahatlıkla gezebilecek bir konumda yer alacak.

ELEKTRİK, SU VE BARINMA ÜCRETSİZ

Karavan parkı alanında incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Son zamanlarda ilginin arttığı karavan turizmini yaygınlaştırmak ve Tarsus’u karavanların uğrak noktası haline getirmek amacıyla "Karavan Park" projesi çalışmalarını kısa sürede tamamladık. Tarsus Belediyesi olarak bölge turizmine katkı sunmak amacıyla Avrupa standartlarına uygun karavan istasyonunu yakında hizmete açacağız. İlk etapta tam teşekküllü 30 karavanın barınacağı koşulların oluşturulduğu karavan parkımızda misafirlerimiz için elektrik, su, barınma ücretsiz olarak sağlanacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.