TARLADAN ESENYURTLU VATANDAŞLARA 300 TON SOĞAN

TARLADAN ESENYURTLU VATANDAŞLARA 300 TON SOĞAN

“Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi kapsamında daha önce Niğdeli çiftçilerden patates alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan Esenyurt Belediyesi, bu kez de Amasyalıçiftçilerden...

“Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi kapsamında daha önce Niğdeli çiftçilerden patates alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan Esenyurt Belediyesi, bu kez de Amasyalıçiftçilerden 300 ton soğan aldı. Soğanlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, Amasya’nın Merzifon ve Göyüncek ilçelerinde soğan alımı için çiftçiler ve kooperatifler ile görüştü. Başkan Bozkurt’un talimatları doğrultusunda yapılan görüşmelerin ardından 300 ton soğan satın alındı. Esenyurt’a getirilen soğanlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

ÜRETİCİDEN, İHTİYAÇ SAHİBİNE

Üreticiden tüketiciye nitelikli ürünlerin ulaşmasını amaçladıklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bizim tarımla ilgili başka projelerimiz de var. Buradaki amacımız direk üreticiden tüketiciye hem ucuza hem de nitelikli ürünlerin tüketicilere ulaşmasını sağlamak, bu da onun ilk aşaması. 300 ton ile başladık, ama bunu önümüzdeki yıllarda esnaf üzerinden de dağıtımını sağlayıp, daha yüksek miktarlarda ürünlerin halka sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak” diye konuştu.

ÇİFTÇİ RECEP ZORLUKUŞ: TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Çiftçi Recep Zorlukuş ise çiftçinin bu dönemde zor durumda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bunların en başında mazot, ilaç, gübre ve tohum girdilerinin yüksek olması geliyor. Daha sonra da pazarlama noktasındaki sıkıntı, çiftçimizi bitirme noktasına getirmiştir. Çiftçilerimiz ile ilgili genel durumu görmek için banka önlerindeki kuyruğa bakmanız yeterlidir. Hangi bankaya gidip baksanız, kuyrukta 10 kişi varsa 7 tanesi kesinlikle çiftçidir. Esenyurt Belediyesi’nin Amasya’mıza yapmış olduğu ürün alımı ile ilgili alışverişini takdirle karşılıyor, bu konuda kendilerini tebrik ediyoruz. Bir nebze de olsa çiftçimizin ihtiyacını karşıladıkları için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.