ŞİRKETLER İÇİN EN ÖNEMLİ GÜVENLİK TEHDİDİ "HEDEFLİ SİBER SALDIRILAR"

ŞİRKETLER İÇİN EN ÖNEMLİ GÜVENLİK TEHDİDİ "HEDEFLİ SİBER SALDIRILAR"

Market araştırmalarışirketi IDC Türkiye ve SabancıDx iş birliğiyle yapılan "Türkiye'de Siber Güvenliğin Mevcut Durumu” araştırmasının sonuçları yayınlandı....

Market araştırmalarışirketi IDC Türkiye ve SabancıDx iş birliğiyle yapılan "Türkiye'de Siber Güvenliğin Mevcut Durumu” araştırmasının sonuçları yayınlandı. Buna göre, Türkiye'deki üst düzey BT (şirketin elektronik ağlarından sorumlu departman) yöneticilerinin yüzde 83'ü, son kullanıcı tabanlı, hedefli saldırıların artarak devam edeceğini ve bu tür saldırıların en önemli tehdit olduğunu düşünüyor.

Pandemi şartlarında uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasışirketlerin güvenlik teknolojilerine olan yatırımlarını arttırmasına neden oldu. IDC Türkiye ve SabancıDx iş birliğiyle yapılan "Türkiye'de Siber Güvenliğin Mevcut Durumu” araştırmasına göre, her iki kurumdan biri yakın dönemde kurumsal ağlarını sıfır güven yaklaşımı ile modernize etmeyi planlıyor.

ARAŞTIRMADA ORTAYA ÇIKAN SONUÇLAR

Araştırmaya göre, şirket yöneticileri; siber güvenlik stratejileri doğrultusunda hayata geçirdikleri güvenlik programları için en önemli sorunlardan birinin bütçe kısıtlaması olduğunu belirtiyor. Güvenlik uzmanı eksikliği ise yaklaşık her iki kurumdan birinde yaşanıyor. Beceri ve güvenlik açısından hassas faaliyetlere ilişkin iç görü eksikliği ise diğer engeller olarak sıralanıyor.

YATIRIM YAPANLARIN ORANI YÜZDE 76

Güvenlik hizmetleri konusunda şirketler yatırımlarını genellikle bilgi güvenliği sistemlerine yöneltirken (halihazırda bu alana yatırım yapanların oranı yüzde 76), önümüzdeki süreçte yatırım yapılacak alanlar arasında Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC), Operasyonel Teknolojiler (OT), Güvenlik Servisleri ve bulut güvenliği yer alıyor.

Siber güvenlik alanındaki stratejik hedeflere bakıldığında BT yöneticilerinin yüzde 68'i, şirketlerinin dijital dönüşümünü gerçekleştirmek için güvenlik konusundaki en önemli stratejik hedeflerinin, BT altyapıları için güvenliği güçlendirmek olduğunu belirtiyor.

NİTELİKLİÇALIŞANLARA ERİŞİM SORUNLARI VAR

Türkiye'de her iki kurumdan biri güvenlik logolarını toplayarak analiz etmek ve siber olayların ana nedenini bulmak için güvenlik operasyonları merkezi hizmetlerine yatırım yapıyor. Çoğunlukla dış kaynak üzerinden temin edilen Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC) kullanımının en önemli nedeni olarak, güvenlik uzmanlarının yeni nesil teknolojiler konusundaki becerilerini geliştirmenin önünde yer alan engeller ve nitelikli çalışanlara erişim sorunları gösteriliyor. Kurumların yüzde 59'u buldukları yetenekli güvenlik uzmanlarını tutmakta zorlandıklarını, bu nedenle de güvenlik hizmetlerine yatırım yapıyor.

SABANCIDX SİBER GÜVENLİK ALANINA YATIRIM YAPIYOR

İş dünyasının müşterilerine karşı yükümlülüklerini yerine getirirken karşılaşabileceği en büyük tehlikelerden birinin siber güvenlik olduğunu belirten SabancıDx Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Kor, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla orta vadedeki en yüksek küresel riskler arasında sıralanan siber güvenlik, şirketlerin kesintisiz iş süreçleri ve müşterileriyle kurulan güven bağı noktasında önemli bir etken olarak yer alıyor. Başta IoT temelli endüstriler olmak üzere, iş dünyasının gelecek planlarına yön veren siber güvenlik hizmetlerinin, üst yönetim düzeyinde sahiplenilerek, insan faktörünün konuya olan etkisinden teknik altyapının doğru inşasına kadar pek çok alanda incelenmesi gerekiyor. SabancıDx olarak, son dönemde siber güvenlik alanına yaptığımız ciddi yatırımlarla güçlendirdiğimiz teknolojik yetkinliğimiz ve uluslararası sertifikalara sahip, alanında uzman siber güvenlik ekiplerimiz ile iş dünyasına uçtan uca çözüm ve danışmanlık hizmeti sunarak, siber güvenlik ekosistemine değer katmayı sürdüreceğiz." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.