Yunus Emre Koşusu'nu üst üste ikinci kez The Raptor kazandı

Son derece keyifli bir mücadeleye sahne olan 2025 yılı Yunus Emre Koşusu'nu; Hüseyin Yıldız'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Gazanfer Toklu tarafından antrene edilen 5 yaşındaki doru erkek safkan The Raptor (Bushranger - Tropical Thunder / Okawango) jokeyi Muhammed Mir Bilgin ile kazanarak, 2024 yılının ardından üst üste ikinci kez bu önemli koşudan zaferle ayrıldı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşuda ikinciliği, Cem Altun idaresindeki Sellyboy elde ederken, iç kulvarda yer alan isimlerden Alycone, Görkem Özçelik ile üçüncü, Bekir Mert Mırık ile bu koşuya katılan Torun Yusuf dördüncü ve son olarak Flash Over ise Nevzat Avci idaresinde beşinci oldu.

Kazanan safkan The Raptor için derece 2.04.49 olarak kayıtlara geçerken, farklar ise Baş - Baş - 1/2 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

 

YUNUS EMRE

1238 yılında Eskişehir ’de doğduğu rivayet edilen Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairidir. Türk tasavvuf edebiyatın da kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre, Ahmed Yesevî ile başlayan tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu'da yeniden ortaya koymuştur. Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle ve yaratıcı ile olan ilişkilerini işlemiş, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, ilahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele almıştır. 1320 yılında hayatını kaybeden Yunus Emre ’yi anısına düzenlenen vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

21 Ekim Salı günü yapılacak yurt dışı yarış programı ve erken bahis oranları
Aygırımız Elarqam’ın temsilcisi Rhiyanna'dan Grup koşu galibiyeti
88. Çaldıran Koşusu'nda kayıtlar belli oldu
Brezilya'da düzenlenen TJK Koşusu’nu Naantali kazandı
Zühtü Erişen Koşusu’nda galibiyete Amazing Touch ulaştı