VERGİ USUL KANUNU TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Teklif, küçük esnaf ve çiftçiye bazı muafiyetler getiriyor. Yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellefler gelir vergisinde muaf olacak.

TARIM DESTEKLERİNDEN VERGİ ALINMAYACAK, KESİLEN VERGİLER İADE EDİLECEK

Teklifte ayrıca çiftçilerin mazot, gübre gibi tarım desteklerinden vergi kesintisi kaldırılıyor. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler ise faiziyle birlikte iade edilecek. 

İNTERNETTEN PARA KAZANANLAR YÜZDE 15 STOPAJ VERGİSİÖDEYECEK

İnternetten para kazananlar yeni vergi düzenlemesiyle, sosyal medya üzerinden aldıkları reklamlar için yüzde 15 stopaj vergisi ödeyecek.

Elektronik ortamda vergi uygulamaları da genişletiliyor. Vergi Usul Kanunu'na "elektronik defter beratı" ve "elektronik muhasebe fişi" tanımları eklenecek. Mükelleflere, defter ve belgelerini elektronik ortamda sunma imkanı tanınacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Merhum Asli Üyemiz Şencan Fotocan'ı saygıyla anıyoruz
Merhum Asli Üyemiz Adil Tügel'i saygıyla anıyoruz
5. Anadolu En'leri Ödül Töreni'nde Elazığ Hipodrom Müdürlüğümüze Ödül
Merhum Asli Üyemiz Onur Yetkin'i saygıyla anıyoruz
İsimli Koşular hakkında