ÜNLÜ PİYANİST ZORAN IMSİROVİC GÜMÜŞLÜK FESTİVALİ'NDE SAHNEYE ÇIKTI

Ünlü piyanist Zoran Imsirovic, 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında, Bodrum Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezi’nde konser verdi.

MELİS ANTER

Ünlü piyanist Zoran Imsirovic, 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında, Bodrum Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezi’nde konser verdi.

Piyanist Zoran Imsirovic, konserinde; Bach, Liszt ve Albeniz’in eserlerini seslendirdi. Konser öncesinde Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay’la bir araya gelen Imsirovic, Bodrum’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve festivalin bir öğesi olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Zoran Imsirovic, Bitez’in gün batımı manzarasının eşliğinde, sanatseverleri barok müziğin ustası Bach’tan, senfonik şiirin virtüözü Liszt’e ve oradan da romantik dönemin İspanyol temsilcisi Albeniz’in eserlerinden oluşan bir yolculuğa çıkardı.

Yaklaşık iki saatlik konserine; Johann Sebastian Bach’ın, “Toccata in D Major BWV912” başlıklı eseriyle başlayan Imsirovic, ardından Franz Liszt’in beş eserine yer verdi. İlk olarak, Sposalizio “Anne du Pelerinage II” başlıklı eseri seslendiren Zoran Imsirovic, ardından “La lugubre gondola I & II”, “Invocation “Harmonies poetiques et religieuses” “Valse oubilee no. 1” ve “Consolation no. 3” isimli eserlerle programın ilk yarısını sonlandırdı.

Gecenin ikinci yarısına İspanyol besteci Isaac Albeniz ile başlayan Sırp piyanist, bestecinin “Iberia Book I” adlı yapıtından üç bölüm seslendirdi. Sanatçının, bu eserden seslendirdiği bölümler, “Evocation” “El Puerto” ve “Fête – Dieu à Séville” isimlerini taşıyordu.

Programın sonunda izleyicinin alkışlarıüzerine sahneden ayrılamayan Sırp Piyanist Imsiroviç, üç kez “bis” yaptıktan sonra konserini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

EYÜPSULTAN’DA 7 KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI: YANGIN İKİ BİNAYA SIÇRADI
KADIKÖY’DE GALATASARAY TARAFTARINA SİLAHLA ATEŞ EDEN ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
KADIKÖY’DE GALATASARAY TARAFTARINA SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI
ESENYURT’TA YANGIN SIRASINDA PANİK YAPAN KADIN 8. KATTAN BÖYLE ATLADI
ŞİŞLİ’DE ETRAFA VE POLİSE ATEŞ AÇAN SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI