ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİLDE DERS VERECEK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN 85 PUAN ŞARTI GETİRİLDİ

Üniversitelerde yabancı dilde ders verecek öğretim elemanları için dil puanışartı 80'den 85'e çıkarıldı.

Üniversitelerde yabancı dilde ders verecek öğretim elemanları için dil puanışartı 80'den 85'e çıkarıldı.

Yükseköğretim kurumlarında, yabancı dilde öğretim yapacak öğretim elemanları için gerekli dil puanı artırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile, yabancı dilde ders verecek öğretim elemanlarının, YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen sınavlardan, 100 üzerinden en az 85 puan alması gerekecek.

Yeni yapılacak atamalarda da adayların 85 puan şartının sağlaması gerekecek. Halihazırda yükseköğretim programlarında yabancı dilde ders veren öğretim elemanlarının 2021-2022 bahar dönemi başlangıcına kadar bu şartı sağlaması gerekecek. Program bu şartı sağlayamazsa kontenjan açılmayacak.

Daha önce, yabancı dilde ders verecek öğretim elemanlarının YÖK tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından 80 puan alması yeterliydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Merhum Asli Üyemiz Turgut Koyuncuoğlu'nu saygıyla anıyoruz
Pony Club Şehrinize Geliyor
99. Gazi Koşusu’nda zaferin adı Cutha
Merhum Asli Üyemiz Ali Orhan Birol’u saygıyla anıyoruz
Merhum Asli Üyemiz A. Yücel Birol’u saygıyla anıyoruz