TUZLA’DA KOLONLARINDA ÇATLAK TESPİT EDİLEN BİNA BOŞALTILDI

Tuzla'da bir binada duvarlardan çatlama sesinin duyulması üzerine durum ekiplere haber verildi.

Tuzla'da bir binada duvarlardan çatlama sesinin duyulması üzerine durum ekiplere haber verildi. Kolonlarında çatlak olduğu tespit edilen bina ekipler tarafından tahliye edildi.

Olay, 23.00 sıralarında Evliya Çelebi Mahallesi ela Sokak üzerinde bulunan bir site içerisindeki 4 katlı bir binada meydana geldi. Alınan bilgiye göre bir bina sakininin duvarlarda çatlama sesi duyduğunu söylemesi üzerine durum ekiplere ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye polis AFAD ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı inceleme sonucu o kolonlarda çatlak olduğu tespit edilen bina çökme riskine karşı ekipler tarafından tahliye edildi. 16 dairenin bulunduğu binadaki tahliye edilen biraz sakinlerinin bir kısmının yakınlarına gideceği, gidecek yeri olmayanların kaymakamlık tarafından otellere yerleştirileceği öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili konuşan Gökçe Apaydın, "2 numaralı dairede çökme sesi duyduk. Sonra ekiplere haber verdik. Bilgi doğrultusunda AFAD geldi, mühendislerle birlikte araştırma yaptılar, yarım saatte binanın boşaltılma kararı çıktı. Ara sarılı olduğuna dair söylentiler var ama belediyenin raporu gelene kadar kimse kesin bir şey söyleyemiyor. O süre içerisinde de bina zabıta tarafından mühürlü olarak bekletilecek. Kaymakamlık tarafından da gidecek yeri olmayanlar için yer ayarlanmaya çalışılıyor" dedi.

Bina sakinlerinden Gökmen isimli çocuk, "Annemlerle evde oturuyorduk. Ondan sonra kolonlardan ses geldi. Önceden de geliyordu. Sonra polis itfaiye geldi, bina boşaltıldı. Bina 15-20 yıllık var. 2005 yılında yapıldı. Çok şükür olay da zarar gören olmadı" şeklinde konuştu.

Kolonlardaki çatlama sesini duyan ve ekiplere haber veren Hidayet Hasanoğlu, "Evde otururken duvarlardan çatlak sesi duymaya başladık. Telaşlanarak birimlere haber verdik. İtfaiye geldi AFAD geldi. Binada risk teşkil olduğu için binayı boşalttılar. Herkes tahliye edildi. Şu anda bina boş. Birimler zaten beklemede. Güvenlik önlemleri üst düzeyde bekliyoruz. 2-3 gün bekleme yapılacak. Daha sonra yetkililer tekrar gelip kontrol edecek ve karar verilecek" dedi.

Kaynak: IHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

TAKSİM’DE 1 MAYIS TEDBİRLERİ İÇİN KAPATILAN YOLLAR AÇILMAYA BAŞLADI
ESENYURT’TA KONTROLDEN ÇIKAN TIR PTS DİREĞİNE ÇARPTI
AVCILAR KIZ YURDUNDA YANGIN ÇIKTI, KISA SÜREKLİ PANİK YAŞANDI
(DÜZELTME) BÜYÜKÇEKMECE’DE DEPREMİN ARDINDAN CAMİNİN ALEMİNİN DÜŞTÜĞÜ ANLAR KAMERADA
BÜYÜKÇEKMECE’DE DEPREMİN ARDINDAN CAMİNİN ALEMİNİN DÜŞTÜĞÜ ANLAR KAMERADA