Tuzla Belediyesi’nden sitelere sıfır atık eğitimi

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Programda, sıfır atık sisteminin sitelerde nasıl daha verimli uygulanabileceği, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemi ve sürdürülebilir çevre politikaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Tuzla Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Gökçe Çökmez, sıfır atık sisteminin sadece bir çevre uygulaması değil, aynı zamanda toplumsal bir bilinç hareketi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Tuzla Belediyesi olarak sıfır atık uygulamalarını tüm sitelere yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bireyin bu sisteme dahil olması, ilçemizde çevre bilincinin kalıcı hale gelmesini sağlayacak. Sıfır atık farkındalığı, sadece atıkları azaltmak değil; aynı zamanda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmaktır." 

VATANDAŞLARDAN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ 

Toplantıya katılan site sakinlerinden Elif Yıldız, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu eğitimler sayesinde çevreye nasıl katkı sağlayacağımızı daha iyi öğreniyoruz. Hayata geçirenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Tuzla Belediyesi yetkilileri, çevre bilincinin artırılması ve geri dönüşüm alışkanlıklarının yaygınlaştırılması için benzer eğitim çalışmalarının ilçe genelinde sürdürüleceğini belirtti.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN MEZARLIK ZİYARETLERİ İÇİN ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ
SARIYER’DE, İBB’DEN AİLELERE “ÇOCUKLARDA EKRAN BAĞIMLILIĞI” UYARISI
İshakpaşa Parkı yenileniyor: Başkan Bingöl, çalışmaları yerinde inceledi
6. GELENEKSEL 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ
SARIYER’DE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI’NA ANLAMLI DESTEK