Toplam 6 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada, Yunanistan’dan Panserraikos ve A.O. Kavala, İngiltere’den Hampshire Harriers, Bulgaristan’dan ev sahibi Sofia-Balkan, Türkiye’den ise Tuzla Belediyesi ESK ve Proklinik İstanbul takımları mücadele etti. Turnuvada üstün bir performans sergileyen Tuzla Belediyesi ESK, finalde Proklinik İstanbul’a 70-53 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
GRUP AŞAMASINI NAMAĞLUP GEÇTİ
Grup A'da mücadele eden Tuzla Belediyesi ESK, turnuvadaki ilk maçında Yunanistan temsilcisi Panserraikos takımını 62-33 gibi net bir skorla mağlup ederek turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptı. Aynı günün ikinci maçında ise ev sahibi Sofia-Balkan ile karşılaşan Tuzla ekibi, bu karşılaşmadan da 52-40 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.
FİNALDE TÜRK DERBİSİ
Final karşılaşması, iki Türk takımı Tuzla Belediyesi ESK ve Proklinik İstanbul arasında oynandı. Mücadelede üstün bir performans sergileyen Proklinik İstanbul, rakibini 70-53 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Tuzla Belediyesi ESK ise turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
TURNUVANIN SAYI KRALI MEHMET BARIŞ TUNCA
Tuzla Belediyesi ESK forması giyen Mehmet Barış Tunca, turnuva boyunca sergilediği etkili performansla en fazla sayı kaydeden oyuncu olarak sayı kralı unvanını elde etti.
Turnuva sonunda konuşan Tunca, bireysel başarıdan ziyade takım ruhunun önemine vurgu yaparak, “Bireysel ödüller elbette gurur verici. Ancak sahada birlikte mücadele ettiğimiz takım arkadaşlarım olmasa bu başarı mümkün olmazdı. Spor, engelleri aşmanın en güçlü yollarından biri. Genç kardeşlerime sesleniyorum: Kendinize inanın, asla pes etmeyin. Hayallerinizin peşinden gidin” dedi.
Gruplar ve Katılımcı Takımlar
Grup A
Sofia-Balkan (Bulgaristan)
Panserraikos (Yunanistan)
Tuzla Belediyesi ESK (Türkiye)
Grup B
Hampshire Harriers (İngiltere)
A.O. Kavala (Yunanistan)
Proklinik İstanbul (Türkiye)