TARSUS BELEDİYESİİLE TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ BİR HASADA DAHA İMZA ATTI

Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Alifakı Mahallesi’nde 5 dekarlık alana yerli ve milli tohumlardan olan kale cinsi mısır ekimi yapılmıştı....

Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Alifakı Mahallesi’nde 5 dekarlık alana yerli ve milli tohumlardan olan kale cinsi mısır ekimi yapılmıştı. O mısır tarlasında hasat yapıldı. Bu sezon bölgede görülen mantar hastalığından etkilenmeyen kale mısırından, yüksek verim alındı.

Tarsus Belediyesi yerli ve milli tohum türlerinin yeniden yayılması konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Daha önce buğday, çavdar, arpa, ayçiceği ve yerfıstığı hasadını yapan Tarsus Belediyesi, kale cinsi mısırın hasadını da yaptı.

Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Alifakı Mahallesi’nde çiftçi Şükrü Özer’in 5 dekarlık arazisine kale cinsi mısır ekildi.

Ekimin ardından tarlanın gübreleme, ilaçlama ve sulama işlemleri de Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanlarının gözetiminde bilimsel veriler ışığında yapıldı.

Tarsus ve yöresinde bu yıl mısır tarlalarında görülen mantar hastalığı, kale cinsi mısırı etkilemedi ve mısır hasadı sorunsuz bir şekilde yapıldı. Bir dönümden yaklaşık 1400 kilogramlık verim alındı.

Yerli tohumun yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan’ın desteğiyle devam ettiğini bildiren Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi, "'Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile belediyemiz arasında yapılan protokol kapsamında kale çeşidi mısırımızın ekimini gerçekleştirdikten sonra bugün itibariyle de hasadımızı gerçekleştirdik. Bu kapsamda bize destek olan Başkanımız Sayın Haluk Bozdoğan’a ve bütün Tarımsal Hizmetler çalışanlarına şahsım adına teşekkür ederim. Çiftçimizin burada vermiş olduğu emeğinden dolayıürünümüzün kaliteli, verimli dekoltesi yüksek bir ürün olduğunu gördük. Bu kapsamda da çiftçimize çok teşekkür ederiz'" dedi.

Çiftçi Şükrü Özer ise "Tarsus Belediyesi'ne bize verdiği yerli tohum desteğinden dolayı teşekkür ederiz'" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

BEYKOZ’DA 12 GÜNDÜR KAYIP OLAN VATANDAŞ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ATAŞEHİR’DE ARAÇLARA VURA VURA KAÇAN SÜRÜCÜNÜN VERDİĞİ HASAR GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI
BEŞİKTAŞ’TA KAFA KAFAYA ÇARPIŞAN 2 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
UŞAK CEZAEVİ’NDEKİ OLAYLARA KARIŞAN ŞAHIS 12 YIL SONRA EYÜPSULTAN’DA YAKALANDI
MARMARAY’DA ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYI DARBEDEN ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ