SURİYELİLER KURBAN BAYRAMI İÇİN AKIN AKIN ÜLKELERİNE GİDİYOR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı için sınır kapılarından Suriye topraklarına geçmeye başladı.

YUSUF KILIÇ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı için sınır kapılarından Suriye topraklarına geçmeye başladı.

Bayramıülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, önce Gaziantep Valiliği’nin online randevu sistemine kayıt yaptırıyor. Randevu günleri geldiğinde sağlık kontrolünden geçirilen ve koronavirüs aşıları yapılan Suriyelilerin, ülkelerine gidişlerine Karkamış Sınır Kapısı’ndan izin veriliyor. Sınırdan polis ve jandarma gözetiminde geçiş yapan Suriyeliler, Göç İdaresi tarafından kayıt altına alınıyor.

Kurban Bayramı dolayasıyla 5 Temmuz -18 Temmuz arasında ülkelerine gitmelerine izin verilen Suriyeliler, 26 Temmuz - 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkiye'ye geri dönecekler.

“KONTROLLÜ ŞEKİLDE DÖNMELERİ GEREKİR”

Karkamışlı Hasan Ateş, bayram için ülkelerine giden Suriyelilerin artık geri dönmemesi gerektiğini söyledi. Ateş, “Biz devlet olarak insanlık adına yapmamız gerekeni yaptık. Bu süreden sonra bunların kontrollü bir şekilde ülkelerine dönmeleri gerekmektedir. Biz bir vatandaş olarak burada haklarımızın kısıtlanmasını istemiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

BEYKOZ’DA 12 GÜNDÜR KAYIP OLAN VATANDAŞ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ATAŞEHİR’DE ARAÇLARA VURA VURA KAÇAN SÜRÜCÜNÜN VERDİĞİ HASAR GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI
BEŞİKTAŞ’TA KAFA KAFAYA ÇARPIŞAN 2 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
UŞAK CEZAEVİ’NDEKİ OLAYLARA KARIŞAN ŞAHIS 12 YIL SONRA EYÜPSULTAN’DA YAKALANDI
MARMARAY’DA ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYI DARBEDEN ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ