SİRKECİ’DE NAKBA’NIN 77. YILDÖNÜMÜ İÇİN EYLEM YAPILDI

Fatih Sirkeci'de Nakba'nın 77. yıldönümü için eylem yapıldı. Toplanan grup Filistin bayrağı açtı, sloganlar atarak yürüdü.

Fatih Sirkeci'de Nakba'nın 77. yıldönümü için eylem yapıldı. Toplanan grup Filistin bayrağı açtı, sloganlar atarak yürüdü.

Fatih Sirkeci'de Filistin Eylem Komitesi tarafından 1948 yılından itibaren ölen ya da öldürülen Filistinlileri anmak, yaşanan sürgünün ya da göçlerin sonucunda kaybedilen toprakların, malların, mülklerin ve hakların yasını tutmak için her yıl 15 Mayıs tarihinde Filistinliler tarafından anma günü olarak kabul edilen Nakba gününün 77.yıldönümü için eylem yapıldı. Eylem için toplanan grup Filistin bayrağı ve çeşitli dövizler ile birlikte yürüyüş yaptı. Toplanan kalabalık "Nehirden denize özgür Filistin', "Nakba bitecek Filistin özgürleşecek" gibi sloganlar attı. Sirkeci'den başlayan yürüyüş Eminönü'e kadar sürdü.

Kaynak: IHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

Basın Özgürlüğü Demokrasilerin Temel Unsurlarındandır
ABB AİLE YAŞAMLARINDA DA BAŞKENTLİLERİN YANINDA
AKK YÜRÜTME KURULU’NDAN YENİ YIL MESAJI
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN YENİ YIL MESAJI
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer'in Yeni Yıl Mesajı...