Yerli Malı Haftası kapsamında Sarıyer Belediyesi Çocuk Oyun Etkinlik Merkezi (ÇOVEM)’de eğitim gören çocukların sergiledikleri gösteriler, Türkiye’nin yedi bölgesinin kültürel zenginlikleriyle tanıtıldığı stantlar etkinliğe katılanlardan yoğun ilgi gördü. Coşkuyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu, ekonomik bağımsızlık ve yerli üretimin önemini vurguladı.
Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla coşkulu bir etkinlik düzenledi. Sarıyer Belediyesi ana hizmet binasında düzenlenen etkinlikte Çocuk Oyun Etkinlik Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin sergilediği gösteriler ve ülkemizin yedi bölgesinin kültürel zenginliklerinin sergilendiği stantlara ilgi yoğun oldu.
BAŞKAN AKSU: YERLİ MALI KULLANMAK MİLLİ BİR SORUMLULUKTUR
Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, yerli üretim ve tutum bilincini küçük yaşlardan itibaren desteklemek amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu, ekonomik ve yerli üretimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Ülke olarak öz kaynaklarımıza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ürettiğimiz ürünlerin kıymetini bilmeli onları hak ettiği şekilde dünya piyasalarına sunmalı ve ihracat yapmalıyız. Ekonomimizi ancak bu şekilde güçlendirebiliriz. Bugün Ordu ve Giresun dünya fındık üretiminin yüzde yetmişini karşılarken maalesef fındık politikasını belirleyen bizler değiliz. Fındıkta dünyanın yüzde yetmişini üretip söz sahibi olamamak yerli ürünlerimize yeterince sahip çıkmadığımızın açık göstergesidir. Fındığımızdan, çayımıza, zeytinimizden elmamıza, pirincimizden nohudumuza tüm yerli ürünlerimize hak ettiği değeri vermek zorundayız. Yerli malı kullanmak, sadece ekonomik değil aynı zamanda millî bir sorumluluktur” diye konuştu.
“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YERLİ ÜRETİMİ TERCİH EDELİM”
“Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı” anlayışının yaşatılması gerektiğini belirten Başkan Aksu, “Elimizden geldiğince yerli üretimi tercih etmeliyiz. Olmayan ürünlerin de ülkemizde üretilmesi için çaba göstermeliyiz. Bugün burada Çocuk Oyun Etkinlik Merkezimizde eğitim gören çocuklarımızı görüyorum. Öğrencilerimiz, eğitmenlerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Çocuklarımızın bugüne gösterdikleri ilgi hepimizi mutlu etti. Tüm çocuklarımızın eğitim hayatlarında ve özel yaşamlarında sağlıklı, başarılı ve uzun bir ömür diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından çocukların gösterilerini izleyen Başkan Aksu, hazırlanan stantları tek tek gezdi. Sarıyer Belediye başkan yardımcıları Hüseyin Coşkun, Ayhan Gedik, Cem Çetin, Nizamettin Günel, meclis üyeleri, birim müdürleri, eğitmenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı etkinlik yapılan ikramlarla sona erdi.