MOODY'S'TEN TÜRKİYE İÇİN VARLIK RİSKİ UYARISI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Nijerya, Türkiye ve Kolombiya için varlık riski uyarısında bulunuldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Nijerya, Türkiye ve Kolombiya için varlık riski uyarısında bulunuldu.

Moody's, gelişen ülke bankalarının varlık risklerine ilişkin rapor yayımladı. Raporda; varlık risklerinin en fazla artması beklenen ülke Nijerya olarak gösterildi. Bu ülkeyi Türkiye ve Kolombiya’nın izlemesinin beklendiği vurgulandı. Kuruluşun 20 Temmuz'da açıklanan bir rapora dayandırdığı bugün tarihli özet değerlendirmede, gelişen ülke bankalarının varlık riski trendlerinin farklılıklar göstermesinin beklendiği belirtildi.

Moody’s, regülasyon gevşetme tedbirlerinin kaldırılmasının, sorunlu kredileri 2021 sonuna kadar Nijerya’da 300, Kolombiya’da 130, Türkiye’de ise 100 baz puan artıracağı tahmininde bulundu. Moody’s, yavaşlayan kredi büyümesi ile artan yeniden yapılandırmaların, Türkiye’deki hesaplamaları etkilemesinin beklendiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

PETROL OFİSİ GRUBU, TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ İLK 20 MARKASI ARASINDA YER ALDI
FİBA CP, ULUSLARARASI YATIRIMLARLA BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR
GIDA TAKVİYESİ PAZARI 750 MİLYON DOLARA ULAŞTI
İTO BAŞKANI AVDAGİÇ’TEN BÜYÜME AÇIKLAMASI
EMLAKTA FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI TEDBİR