Mısır İthalatında Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Mısır İthalatında Gümrük Vergisi Sıfırlandı: 500 Bin Tonluk Tarife Kontenjanı Açıldı

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı: 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olmak üzere mısır ithalatında 500 bin tonluk gümrüksüz tarife kontenjanı uygulanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile mısır ithalatında önemli bir düzenlemeye gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı.

Tarife kontenjanı kapsamında yapılacak ithalatlar, 1005.90.00.00.19 GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) numaralı ürün grubu üzerinden gerçekleştirilecek. Söz konusu ithalatta gümrük vergisi oranı yüzde 0 olarak uygulanacak.

Düzenlemenin, iç piyasada arz güvenliğini artırmayı ve fiyat istikrarını desteklemeyi amaçladığı değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Adana’da On Binlerce Vatandaşın Katılımıyla Büyük Coşku Ve Gururla Kutlandı.
ABB’DEN BAŞKENT’E YENİ BİR KÜLTÜR SANAT ALANI DAHA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI  
MANSUR YAVAŞ, ASKİ SPOR’UN ŞAMPİYON SPORCULARINI AĞIRLADI
Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır