Merhum Asli Üyemiz Özkan İşgüden'i saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilecek yarış, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.

2022 yılı Özkan İşgüden Koşusu'nda; Juno Moneta, Steel Man, Brave Gladiator, Ganando Solo, Aviator, Kingsman ve Aragona isimli safkanlar birincilik mücadelesi verecek.
 

Özkan İşgüden

1942 yılında İstanbul'da doğan Özkan İşgüden, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Ardından aynı fakültede doktora yaptı. Jeoloji konusunda yaptığı bilimsel çalışmaları da yayımladı. 1972 - 2018 yılları arasında kurucusu olduğu Samtaş Abrasiv Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Özkan İşgüden, 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çatalca'da bulunan Samtaş Harası'nda uzun yıllar boyunca İngiliz atı yetiştiriciliği yaptı. Sahibi olduğu Sam Holme isimli safkan ile 1996 yılı Çaldıran, 1997 yılı Gazi Koşusu, Erkek Tay Deneme koşularına katıldı ve ikinci oldu. Sahibi olduğu ve yetiştirdiği, Grup koşularda tabela başarısı olan diğer safkanları; Earthquake, Fracture, Samkan, Sambey, Samyeli, Samtaş Stud ve Tektonik'tir. 2018 yılında aramızdan ayrılan Özkan İşgüden'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

TEVFİK GÖKSU’NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ
ŞAHAN: "İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLARIN İŞ AKİTLERİNE SON VERİLMİŞTİR"
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU YAPILDI
BELEDİYESİ EKİPLERİ, 9 GÜNDE YAKLAŞIK BİN 400 TON ATIK TOPLADI
BAYRAMPAŞA'DA MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK