KOSTA RİKA, ÇOCUKLAR İÇİN KORONAVİRÜS AŞISINI ZORUNLU HALE GETİRDİ

Kosta Rika, koronavirüs aşılarını çocuklar için zorunlu hale getiren ilk ülke oldu. Uygulama, Mart 2022 itibariyle başlayacak.

Kosta Rika, koronavirüs aşılarını çocuklar için zorunlu hale getiren ilk ülke oldu. Uygulama, Mart 2022 itibariyle başlayacak.

Kosta Rika, koronavirüs aşılarını çocuklar için zorunlu hale getiren ilk ülke oldu. Uygulama, 12 yaş altı çocuklar Mart 2022 itibariyle başlayacak. Aşı sağlayıcısı Pfizer ile anlaşma imzalandığı belirtilirken yetkiler, alınacak 3.5 milyon doz aşının 1.5 milyonun beş ila 11 yaş arasındaki çocuklara ayrılacağını belirtti. Geri kalan aşılar ise yaşlılara ve bağışıklık sistemi zayıf olan yurttaşlar için üçüncü doz olarak kullanılacak.

Çocuklar için hastalığın ağır geçme ihtimali çok düşük olsa da Kosta Rikalı yetkililer, bu uygulamayla birlikte taşıyıcılığın etkilelerini azaltmayı amaçladıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Remazan Kaya Koşusu'nda kazanan Mehmetgiller oldu
Osmangazi Koşusu’nda galibiyete Mangusta ulaştı
19 Temmuz Cumartesi günü yapılacak yurt dışı yarış programı ve erken bahis oranları
2024 Yılı Nimet Üyken Basın Ödülleri yarışması sonuçlandı
Ankara Jandarma Koşusu’nu Battle For Glory kazandı