Program kapsamında öğrenciler; folklör gösterisi, müzik ve şiir dinletisi, resim sergisi ve tiyatro performansı sergileyerek yeteneklerini izleyenlere sunma fırsatı buldu.
Başkan Öztekin’den Özel Bireylere Destek Mesajı
Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, etkinlikte yaptığı değerlendirmede hem Engelliler Günü’nün önemine hem de Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde sunulan çalışmalara değindi. Başkan Öztekin şunları kaydetti:
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplum olarak farkındalığımızı artırmamız gereken özel bir gün. Kâğıthane Belediyesi olarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak, onların sosyal hayata daha güçlü katılımını sağlayacak her adımı önemsiyoruz. Engelliler Gündüz Hizmet Merkezimizde özel çocuklarımızın gelişimine yönelik çok yönlü eğitimler sunuyoruz. Merkezimizde müzikten mutfağa, spordan dramaya kadar pek çok alanda düzenlenen atölyeler, öğrencilerimizin hem yeteneklerini geliştirmesine hem de özgüven kazanmasına destek oluyor. Bugün sahneye çıkan tüm öğrencilerimiz, azimleri ve başarılarıyla hepimize gurur yaşatmıştır. Onların yanında olmaya, ihtiyaç duydukları her alanda destek sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.
Merkezde Çok Yönlü Eğitimler Sürdürülüyor
Kâğıthane Belediyesi Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde haftanın 5 günü; müzik, mutfak, resim atölyeleri, spor, drama ve el sanatları eğitimleri verilerek özel öğrencilerin sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Eğitimler; özel eğitim alanında yetkin uzmanlar, psikolojik danışmanlar ve branş eğitmenleri tarafından yürütülüyor. Hizmetlerden 18 yaş ve üzeri engelli bireyler faydalanabiliyor.
Kâğıthane Belediyesi, özel bireylerin toplum hayatına katılımını güçlendirmeye yönelik projelerini önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.