Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in vatandaşa sözünü verdiği 53 adet prejeden biri olan Yaşlılar Gündüz Hizmet Merkezi, faaliyetlerine başladı. Merkezde güngörmüşlerin gün içinde vakit geçirebilmeleri için çeşitli kurs ve etkinlikler düzenleniyor.
Merkez'de Kuran-ı Kerim dersine katılan vatandaşların heyecanları yüzlerine yansıdı. Kursiyerlere burada Arapça alfabe, sureler ve Türkçe mealleri ile Hz. Peygamber'in hayatı gibi dersler veriliyor. Cuma günleri de kursta İslam Dini üzerine sohbet gerçekleştiriliyor.
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere Haziran ayında başarı belgeleri verilecek.
Kağıthane Belediyesi'e bağlı Hamidiye Yaşam Merkezi'nde yer alan Yaşlılar Gündüz Hizmet Merkezi'nde Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra ebru, seramik, resim ve dekoratif ahşap boyama dersleri de mevcut. Ayrıca düzenlenen turlarla da İstanbul’un tarihi ve kültürel yerleri yaşlılara ücretsiz olarak gezdiriliyor.
GÜNGÖRMÜŞLERİN KURAN-I KERİM OKUMA HEYECANI
Kağıthane Belediyesi'ne bağlı Yaşlılar Gündüz Hizmet Merkezi'nde verilen kursa katılan 55-80 yaşlarındaki 15 kursiyer, Kur'an-ı Kerim okumanın heyecanını yaşıyor.
İlk yorum yazan siz olun
GÜNCEL Haberleri
KARACAÖREN SANAYİ SİTESİ’NİN ALTYAPISI YENİLENİYOR
GELENEKSEL “TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ” İÇİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR
ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
SULTANGAZİ’DE RENGARENK MEZUNİYET