GAZETECİ LYRA MCKEE’NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kuzey İrlanda'nın Derry kentinde Nisan 2019’da yapılan eylemlerde öldürülen 29 yaşındaki gazeteci Lyra McKee’nin ölümüyle ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Kuzey İrlanda'nın Derry kentinde Nisan 2019’da yapılan eylemlerde öldürülen 29 yaşındaki gazeteci Lyra McKee’nin ölümüyle ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; gözaltına alınan şüpheliler, Lyra McKee’nin ölümü dışında silah ve mühimmat bulundurma, isyan, molotof bulundurma ve kullanma ile kundakçılıkla suçlanıyor.

Aynı operasyon kapsamında yakalanan bir diğer şahıs ise isyan ile molotof bulundurmak ve kullanmakla itham ediliyor. Yakalanan üç şahsın, cuma günü Derry Sulh Ceza Mahkemesi'ne video bağlantı aracılığıyla çıkarılması bekleniyor. Operasyon sonucu yakalanan 19 yaşındaki bir erkek de savcılığa sevk edilmek üzere serbest bırakıldı.

EYLEMİ YENİ IRA ÜSTLENMİŞTİ

Kuzey İrlanda Emniyet Müdürlüğü, Lyra McKee'nin ölümünün ardından “terör saldırısı" soruşturması başlatmıştı. Eylemleri izlerken başından vurularak öldürülen McKee’nin ölümünü Yeni IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) üstlenmiş; McKee’nin düşman güçlerinin yanındayken vurulduğunu açıklayarak ailesinden ve dostlarından özür dilemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Merhum Asli Üyemiz Şencan Fotocan'ı saygıyla anıyoruz
Merhum Asli Üyemiz Adil Tügel'i saygıyla anıyoruz
5. Anadolu En'leri Ödül Töreni'nde Elazığ Hipodrom Müdürlüğümüze Ödül
Merhum Asli Üyemiz Onur Yetkin'i saygıyla anıyoruz
İsimli Koşular hakkında