EXPO 2021 HATAY’IN MASKOTLARI HATAYLI KADINLAR TARAFINDAN ÜRETİLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık’ta dünyaya kapılarını açacak EXPO 2021 Hatay ile ilgili hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık’ta dünyaya kapılarını açacak EXPO 2021 Hatay ile ilgili hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

EXPO 2021 Hatay’ın iki sevimli maskotu olan Defne ve Zeytin’in üretimi için amigurimi (örgü oyuncak sanatı) atölyesi, Hatay EXPO Evi’nde gerçekleşti.

Usta öğretici Yasemin Kale eşliğinde gerçekleşen atölyede, örgü sanatı ile ilgilenen kadınlar hem öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi.

İki gün süren atölyenin sonunda Hataylı kadınların ürettiği el emeği göz nuru maskotlar, EXPO 2021 Hatay fuar alanında satışa sunulacak.

Atölye hakkında konuşan Yasemin Kale, “Hataylıüretici arkadaşlarımızla amigurumi sanatını işliyoruz. Defne ve Zeytin Hatay’ın iki karakteri. Bunlarıördüğümüz için çok mutluyum. İlk çalışmamızı mart ayında yaptık. Şimdi ise burada hep beraber keyifle örüyor ve üretiyoruz. Eğer Defne ve Zeytin ile tanışmak ve çocuklarınıza bu iki karakterden hediye etmek isterseniz EXPO 2021 Hatay’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

BEYKOZ’DA 12 GÜNDÜR KAYIP OLAN VATANDAŞ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ATAŞEHİR’DE ARAÇLARA VURA VURA KAÇAN SÜRÜCÜNÜN VERDİĞİ HASAR GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI
BEŞİKTAŞ’TA KAFA KAFAYA ÇARPIŞAN 2 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
UŞAK CEZAEVİ’NDEKİ OLAYLARA KARIŞAN ŞAHIS 12 YIL SONRA EYÜPSULTAN’DA YAKALANDI
MARMARAY’DA ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYI DARBEDEN ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ