Esenyurtlu kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Esenyurtlu kadınlar hemüretiyor hem kazanıyor

 

Esenyurtlu kadınlar, EsenyurtBelediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün açtığı örgü oyuncak atölyelerinde hemsosyal hayata katılıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kadınların,Japon Amigurumi (Örgü Oyuncak) tekniği ile ürettiği ürünler, ESHÜNEL (EsenyurtHünerli Eller) markasıyla belediyeye ait sergilerde satışa sunuluyor.

 

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleriMüdürlüğü, açtığı oyuncak örme atölyeleri ile Esenyurtlu kadınların sosyalhayata katılmalarının önünü açıyor. Kurulan örgü oyuncak atölyelerinde JaponAmigurumi tekniği ile oyuncaklar üreten kadınlar, bu oyuncakları ESHÜNELmarkası ile Esenyurt Belediyesi tarafından açılan sergilerde satma imkanıbuluyor.

 

Organik ürünler üretiliyor

 

Esenyurt Belediyesi’ne ait kültürmerkezlerinde yapılan örgü oyuncak atölyelerine katılan kursiyerlerin ürettiğiel yapımı oyuncaklar, hem organik hem de diğer oyuncaklara oranla dahadayanıklı olduğu için anneler tarafından çok fazla tercih edilirken, çocuklarda güvenle oynayabiliyor.

 

‘Çalışmalarımızı dahaileriye taşıyacağız’

 

ESHÜNEL’i marka haline getiripbüyütmeyi hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediyesi Amigurumi Eğitmeni ElifEren, “Amigurumi içi doldurulmuş oyuncak demek. Bizler de burada örgü oyuncakçalışması yapıyoruz. Kursiyerlerimiz teknik bilgiyi aldıktan sonra üretimegeçiyorlar. Hobi olarak başladıkları bu işi para kazanma amaçlı sürdürenler deoluyor. Bu konuda belediyemiz, alışveriş ve kültür merkezlerinde açtığısergilerde satış yapma imkanı sunuyor. Ayrıca ‘Esenyurt Hünerli Eller’ ismiylebir marka oluşturduk. İnşallah Esenyurtlu hanımlarımızla markalaşarak güzelçalışmalar yapıp bunu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

 

“Eskiden evde televizyonlavakit geçiriyordum”

 

Esenyurt Belediyesi’nekendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden kursiyer Ayşe Doğan,“Eskiden evde televizyonla vakit geçiriyordum şimdi ördüğüm oyuncaklarlatorunlarımı mutlu ediyorum. Bizler böyle bir belediyemiz olduğu için çokşanslıyız. Bize güzel imkanlar sunuyor, Esenyurt’ta güzel şeyler oluyor.İlçemiz, belediyemiz sayesinde çok değişti. İyi ki varlar, iyi ki biz hanımlarıdüşünüyorlar. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Çok büyük katkısı var bana”

 

Kursiyer Nebahat Demir ise,“Kızımın ısrarı üzerine buraya geldim. Çok büyük katkısı var benim için. BenMardinliyim, orada bu etkinlikleri anlattığımda keşke bizde de olsa diyorlar.Bunlar çok güzel etkinlikler. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkürediyorum” şeklinde konuştu.

 

55 branşta 25 bin kursiyer

 

El sanatları, kişisel gelişim,dil kursu, üniversite hazırlık kursları gibi 55 farklı branşta 25 bin kursiyereeğitim veren Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, uyguladığı sistemle diğerbelediyelere örnek oluyor. Müdürlük, aldıkları eğitimin ardından kursiyerlere MilliEğitim Bakanlığı sertifikası vererek eğitmen olmalarına destek sağlıyor. Kursiyerler,bunun yanı sıra aldıkları ek eğitimlerle KOSGEB belgesi alıp kendi iş yerleriniaçma imkanı da buluyor. ​

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

TEVFİK GÖKSU’NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ
ŞAHAN: "İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLARIN İŞ AKİTLERİNE SON VERİLMİŞTİR"
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU YAPILDI
BELEDİYESİ EKİPLERİ, 9 GÜNDE YAKLAŞIK BİN 400 TON ATIK TOPLADI
BAYRAMPAŞA'DA MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK