ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT, YENİ YAPILAN 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ’NİİNCELEDİ

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi tarafından Akçaburgaz Mahallesi’nde yapılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni inceledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi tarafından Akçaburgaz Mahallesi’nde yapılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni inceledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Akçaburgaz Mahallesi’nde yapılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni inceledi.

Tesisteki Mobil Atık Getirme Merkezi numunelerini de inceleyen Bozkurt, “Hedefimiz, önümüzdeki süreçlerde her mahallede böyle istasyonlar kurmak” dedi.

HEM EKONOMİK DEĞER OLUŞTURULUYOR HEM DE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİÖNLENİYOR

Dünyada ve ülkemizde çevre duyarlılığının artması gerektiğini belirten Bozkurt, “Çevre kirliliği, farkında olmazsak da en büyük sorunlarımızdan, riskli alanlarımızdan bir tanesidir” dedi.

Başkan Bozkurt, Mobil Atık Getirme Merkezi ile hem ekonomik değer oluşturulacağına hem de hem de çevre kirliğinin önüne geçileceğine dikkat çekti. Bozkurt, şunları söyledi:

“Çevreyi kirletmeden sürdürülebilir bir şekilde geleceğe devretmek için elimizden geleni yapmamız lazım. İhmal etmememiz gereken, çok özen göstermemiz gereken bir alan. Zira havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, gıdalarını tükettiğimiz bir alan. Biz de Esenyurt'ta geri dönüştürülebilen maddelerin tekrar toplanıp geri dönüştürülebilmesi için ‘Atık Getirme Merkezi’ oluşturduk. Hedefimiz, önümüzdeki süreçlerde her mahallede böyle istasyonlar kurmak. Bu istasyonlarda vatandaşların geri kazanılabilecek atıklarını toplayıp hem bir ekonomik değer yaratmak hem de çevreyi kirletmeden bunu tekrar üretime kazandırmak için çalışıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

BEYKOZ’DA 12 GÜNDÜR KAYIP OLAN VATANDAŞ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ATAŞEHİR’DE ARAÇLARA VURA VURA KAÇAN SÜRÜCÜNÜN VERDİĞİ HASAR GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI
BEŞİKTAŞ’TA KAFA KAFAYA ÇARPIŞAN 2 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
UŞAK CEZAEVİ’NDEKİ OLAYLARA KARIŞAN ŞAHIS 12 YIL SONRA EYÜPSULTAN’DA YAKALANDI
MARMARAY’DA ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYI DARBEDEN ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ