CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “DENİZLERİMİZİ KURTARACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununun çözümü için talimat verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet bahçeleri ve bazı tesislerin toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa değinen Erdoğan, “Müsilaj sorunu, ortak gayret ile çözülebilecek bir sorundur” derken sorunun Karadeniz'e yayılma tehlikesine işaret etti.

MÜSİLAJ BELASINDAN DENİZLERİMİZİ KURTARACAĞIZ: Son dönemde Marmara’da karşımıza çıkan müsilaj gibi sorunların kaynağı, arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır. Bu konuda çevre şehircilik bakanına talimatı verdim. Hiç gecikmeden, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu niye yapmıyor? İzmir bunu niye yapmıyor?’ demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alçaksınız. Üniversitelerle beraber el ele verip bütün başta Marmara olmak üzere bu müsailaj belasından denizlerimizi kurtaracaksınız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Biz bunu Haliç’te yaptık mı? Haliç’i nasıl temizlediysek ki daha büyük belaydı. İnşallah müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

Cem Aydın: “Gençlerin Üzerine Çöken Kara Bulutları Dağıtacağız!”
Sevgi Kılıç: Derinleşen Barınma Krizi Skandallarla Büyüyor, Cevizlibağ KYK Yurdu’nda Yaşananlara Bakanlık Yanıt Vermeli
Yankı Bağcıoğlu: “Şehitlik ve Gazilik, Hiçbir Maddi Değerle Ölçülemez”
Erhan Adem’den, Ulusal Süt Konseyi’nin Çiğ Süt Fiyatına Tepki: “Üreticiyi Değil, Büyük Süt Sanayicilerini Koruyan Bir Fiyat!”
CHP Lideri Özgür Özel’den Gaziler Günü Mesajı: “Onlara Layık Bir Ülkeyi Hep Birlikte Kuracağız”