Cannes Film Festivali'nde 'Üzüntü Üçgeni' Altın Palmiye kazandı

Sınıf çatışması hakkında son derece keskin bir hiciv, Fransa'daki Cannes Film Festivali'nde en büyük ödülü kazandı.

Ruben Ostlund'un sosyal hicvi, Üzüntü Üçgeni, Cumartesi günü 75. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandı ve Ostlund'a sinemanın en prestijli ödüllerinden birini ikinci kez verdi.

Festival ayrıca, Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın terk edilmiş bir bebeğe ev arayan Koreli bir aileyi konu alan Broker adlı filmindeki performansıyla Koreli yıldız Song Kang Ho'yu en iyi erkek oyuncu seçti.

Üç yıl önce Cannes'da Bong Joon Ho'nun Palme d'Or ödüllü Parasite filminde de rol alan Song, “Kore sinemasını takdir eden herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

En iyi kadın oyuncu, İran'ın dini şehri Meşhed'de seks işçilerini hedef alan bir seri katili konu alan gerçek suç gerilim filmi Ali Abbasi'nin Kutsal Örümcek filmindeki gazeteci rolüyle Zar Amir Ebrahimi'ye gitti.

Şiddetli ve grafik, Holy Spider'ın İran'da çekim yapmasına izin verilmedi ve bunun yerine Ürdün'de yapıldı. Ödülü kabul eden Ebrahimi, filmin "İran'da gösterilmesi imkansız olan her şeyi" tasvir ettiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

Adana Büyükşehir; “Kadın Dostu Kentler 3” Programına Katıldı
9. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Başladı
Yumurtalık’ta 4 İlçenin Muhtarlarıyla Buluşma Gerçekleştirildi
ANNE MINGUZZI'DEN MANSUR YAVAŞ’A ZİYARET: MATTIA AHMET MINGUZZI’NİN ADI KAYKAY PARKI’NDA YAŞATILACAK
Güngör Geçer: “Muhtarlar bizim yol arkadaşımız, paydaşımızdır.”