Burhanettin Bulut: Gazeteci Katilleri Dışarıda, Gazeteciler İçeride

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Gazeteci katilleri dışarıda, sadece haber yazdıkları için cezalandırılan gazeteciler, seçilmiş milletvekilleri içeride. Hangi vicdan kabul edebilir? Bu karar açık bir şekilde basın özgürlüğünün ve hukukun olmadığının göstergesidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. CHP’li Bulut, yaptığı yazılı açıklamayla özetle şunları söyledi:

AKP iktidarları döneminde gazetecilere ve mesleğe yönelik saldırılar artmış, TBMM’den çıkarılan kanunlarla basın özgürlüğü derin yara almıştır. Sansür Yasası bahane edilerek sadece mesleğini yapan, gazeteciler demir parmaklıklar arkasına konulmakta, Saray’ın toplumun görmesini istemediği her haber sansürlenmekte, mahkemeler anında yayın yasağı getirmektedir. Yazdığı her haberle gözaltı, tutuklanma korkusu yaşayan basın emekçileri baskı ve gözdağıyla oto sansüre zorlanmaktadır. Böylelikle halkın haber alma hakkının önüne geçilmektedir.

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast, “iyi halden” tahliye edilirken, Barış Pehlivan, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı, Çiğdem Mater gibi isimler hukuksuzca demir parmaklıklar arkasında tutulmaktadır. Gazeteci katilleri dışarıdayken, sadece haber yazdıkları için cezalandırılan gazetecilerin, seçilmiş milletvekillerinin içeride olmasını hiçbir adalet sistemi, hiçbir vicdan kabul etmez. Bu karar açık bir şekilde basın özgürlüğünün ve hukukun olmadığının göstergesidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

CHP Lideri Özgür Özel: “İlk Seçimlerde Hem ‘Güvenlik’ Hem De ‘Demokrasi’ Diyen CHP İktidarı İş Başına Gelecek”
CHP Lideri Özgür Özel: “Tüm İstanbulluları Çağlayan Adliyesi Önüne, Dayanışmaya Davet Ediyorum”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsviçre’de...
Gökan Zeybek’ten TELE 1’e Kayyum Tepkisi: Bu Görüntüye Sebep Olmak Acizliktir
CHP Lideri Özgür Özel: “Kurultay Davası Sonuç Odaklı Değil Süreç Odaklı Davaydı, Amaç; CHP’yi Tartıştırmaktı”