BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 5’İNCİ KEZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Biruni Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 183 projesiyle vakıf üniversiteleri arasında beşinci kez Türkiye 1'incisi oldu.

Biruni Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 183 projesiyle vakıf üniversiteleri arasında beşinci kez Türkiye 1'incisi oldu. Rektör Yüksel yaptığı açıklamada, "Üniversite, yeteneklerin ortaya çıkarıldığı, düşüncenin geliştirildiği, öğrenmenin öğretildiği ve sosyalleşmenin gerçekleştirildiği yerdir. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı"nın 2024 yılı 1. dönem başvuru sonuçları 2025 yılı Nisan ayında açıklandı. Biruni Üniversitesi, en fazla desteklenen projeye sahip vakıf üniversitesi olarak zirvede yer aldı. Daha önceki 4 dönemde vakıf üniversiteleri arasında Türkiye birincisi olmayı başaran üniversite, bu dönemde de liderliğini sürdürdü.

"Üniversite, yeteneklerin ortaya çıkarıldığı yerdir"

Elde edilen başarıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Üniversitemiz, öğrenci projelerine verdiği önem ve akademik danışmanlık desteği sayesinde başarılarını sürdürüyor. Bu başarı, bilimsel üretkenliği destekleyen vizyonumuzun bir sonucudur. Üniversite, yeteneklerin geliştirildiği yerdir. Öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: IHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

GRATİS’TEN DEV İNDİRİM KAMPANYASI: RAFLAR BOŞALDI, ÜRÜNLER TÜKENDİ
SULTANGAZİ BELEDİYESİ ANNELER GÜNÜ’NDE FİLİSTİNLİ KADINLARI UNUTMADI
BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASININ FİNALİ GERÇEKLEŞTİ
KAĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI
İSTANBUL BOĞAZI’NDA İKİ DEV KRUVAZİYER GEMİSİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ