BAŞAK DEMİRTAŞ’TAN ADALET BAKANI'NA 'AÇIK GÖRÜŞ' TEPKİSİ: "CEZAEVLERİNDE BAYRAM GÖRÜŞÜ YAPMANIN KİME NE ZARARI OLABİLİR"

Yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, normalleşme sürecine geçilmesine rağmen cezaevlerindeki görüş koşullarının salgın...

Yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, normalleşme sürecine geçilmesine rağmen cezaevlerindeki görüş koşullarının salgın kısıtlamaları döneminde olduğu gibi devam ettiğini belirtti. Başak Demirtaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, “Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir” diye seslendi.

Başak Demirtaş, Kurban Bayramıöncesinde, sosyal medya üzerinden Adalet Bakanı Gül’e seslendi. “Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor” diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Hepinizin bildiği gibi salgın tedbirleri büyük oranda kaldırıldı ve normalleşmeye geçildi. Geçildi ama cezaevlerindeki görüş koşulları salgın döneminde olduğu gibi aynen devam ediyor. Normalde pandemi öncesi her hafta olan kapalı görüş hakkını bile kullanamıyoruz. Mesela bu temmuz ayı içerisinde toplamda iki defa kapalı görüş yapabileceğiz.

Normalde, bayramlarda ek açık görüş olurdu. Bu bayramda yine olmayacak. Bayram vesilesiyle ek telefon hakkı bile tanınmadı. Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor.

Adalet Bakanı, bundan tam 13 ay önce, kısa süreli görüşme yapılabileceğini söylemişti. Buradan Adalet Bakanı’na sormak istiyorum. Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir? Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Merhum Asli Üyemiz Şencan Fotocan'ı saygıyla anıyoruz
Merhum Asli Üyemiz Adil Tügel'i saygıyla anıyoruz
5. Anadolu En'leri Ödül Töreni'nde Elazığ Hipodrom Müdürlüğümüze Ödül
Merhum Asli Üyemiz Onur Yetkin'i saygıyla anıyoruz
İsimli Koşular hakkında