Atatürk, ‘Geldikleri Gibi…’ isimli gösteriyle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde televizyon programcısı ve sunucu Mustafa Başgülşen’in “Geldikleri Gibi…” isimli tek kişil

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde televizyon programcısı ve sunucu Mustafa Başgülşen’in “Geldikleri Gibi…” isimli tek kişilik gösterisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 

Ulu Önder’in en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, küllerinden doğan bir milletin efsanevi öyküsünü anlatan iki perdelik gösteri, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösteride, Atatürk’ün tarihe geçen 1. Dünya Savaşı yenilgisi sonrası İstanbul’u işgal eden İtilaf Devletleri donanması için söylediği “Geldikleri gibi giderler”  sözünden yola çıkılarak, Milli Mücadele sürecinde yaşananlar anlatıldı. Başgülşen’in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait hatıraları paylaştığı gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

TEVFİK GÖKSU’NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ
ŞAHAN: "İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLARIN İŞ AKİTLERİNE SON VERİLMİŞTİR"
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU YAPILDI
BELEDİYESİ EKİPLERİ, 9 GÜNDE YAKLAŞIK BİN 400 TON ATIK TOPLADI
BAYRAMPAŞA'DA MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK