Adana Büyükşehir Belediyesi İle Türk Kızılay Arasında, Gazze’ye İnsani Yardım Konusunda Protokol İmzalandı

Gazze’ye10 milyon liralık yardım için Türk Kızılay ile iş birliği protokolü imzalandı.

ZeydanKaralar’ın gündeme getirdiği, belediye meclisinin oy birliğiyle kabul ettiğiGazze’ye 10 milyon liralık insani malzeme yardımı desteği için protokolimzalandı.

ZeydanKaralar’ın Silivri’den, Gazze’ye 10 milyon liralık gıda ve hijyen malzemesidesteğinin hızlandırılması konusunda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan VekiliGüngör Geçer’e mektup yazmasının ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle kabul ettiği madde uyarınca, Gazze’de zor durumda olan insanlarayönelik destekle ilgili protokol imzalandı.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen iş birliği protokolü AdanaBüyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer ile Türk Kızılay Genel SekreteriRamazan Saygılı arasında imzalandı.

 

ZULÜMBİTSİN, İNSANİ YARDIM İÇİN KAPILAR AÇILSIN

Gazze’debüyük bir insanlık dramı yaşandığını belirten Güngör Geçer şunları söyledi: “Bütündünyanın bu dramı izlemesi ayrı bir acı kaynağı. Zeydan Başkanımız Gazze’yedesteği daha önce meclis gündemine getirmişti. Belediye Meclisimiz de bunu oybirliğiyle onayladı. İnşallah oradaki insanların derdine bir nebze de olsa dermanolur. Bu zulüm bir an önce biter diye temenni ediyoruz. İnşallah en kısasürede, en azından insani yardım için kaplar açılır ve desteğimiz muhtaçinsanlara ulaşır.”

BaşkanVekili Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kez daha görüyoruz ki MustafaKemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet nasıl mazlum milletlere Kurtuluş Savaşı ilenasıl umut olduysa, bugün de Cumhuriyet sayesinde mazlum milletlere yardımcıoluyoruz. İnşallah zulüm son bulur ve insanlık barış, huzur içinde bir dünyadayaşar.”

UYGARDÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SOYKIRIM YAŞANIYOR

TürkKızılayı Genel Sekreteri Ramazan Saygılı; “Adana Büyükşehir Belediyesiyöneticilerine ve Gazze’ye destek kararını oy birliğiyle alan Belediye Meclis Üyelerimizeteşekkür ederim” diye başladığı konuşmasında; Gazze’de, uygar dünyanın gözüönünde bir soykırım yaşandığını anlattı.

RamazanSaygılı şöyle devam etti: “Öncü kent Adana’da bir nebze yaraya merhem olsundiye, belediyemizin kurumsal refleksleriyle, meclisimizin oy birliğiyle aldığıkarar doğrultusunda gıda ve hijyen malzemesi gönderiyor olacağız. Türkiyebeklenen bir ülke ve kurumumuz Kızılay’ımız 157 yıldır dünyanın beklenen bir kurumu.Bugün bu anlamlı protokole imza koyarken dünyanın 60 noktasında krizyönetiyoruz, yardıma muhtaç insanların yanındayız. Duyarlı milletimiz vekurumlarımızın destekleriyle dünyanın her tarafında al bayraktan aldığımızemanet olan iyilik hilalini dalgalandırıyoruz. Umuyoruz ki uygar dünyanınvicdanı sızlar ve Gazze ve Gazze gibi olan yerlerde çocuklar, kadınlar,insanlar ölmesin diye bir duruş sergiler. Bu dileklerle bu anlamlı protokoleimza atıyoruz. İnşallah bu zulüm biter ve kapılar açılır ve desteklerimiz deorada acı çeken, zulüm gören insanlara ulaşır.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

ASKİ’den Vatandaşa Uygun Fiyatlı Ve Sağlıklı İçme Suyu
Başkan Vekili Güngör Geçer Pazar Gününü Hemşehrilerini Dinleyerek Geçirdi
30 Ağustos Coşkusu Adana’yı Sardı
AKK BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI