Adana Büyükşehir Belediyesi, Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi ile Ödül Aldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi ile Ödül Aldı

SODEV ve Olof Palme İnternational Center tarafındandüzenlenen Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri'nin “Yerel YönetimlerinToplumsal Cinsiyet Eşitliği Duyarlılığı Kapasitesinin Artırılması YolundaSunulan En İyi Uygulama” kategorisinde Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇalışanlaraYönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi" ile ödül aldı.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye çapındakibelediyelerin cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik, İsveç merkezli Olof PalmeInternational Center iş birliğiyle organize edilen Cinsiyet Eşitlikçi DönüşümÖdülleri sahiplerini buldu. İstanbul’da yapılan ödül törenine SODEVyöneticilerinin yanı sıra Türkiye çapındaki çok sayıda belediye başkanı,yöneticileri ve çalışanları katıldı. Türkiye’nin sosyal demokratbelediyelerinin kentsel hizmetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgürlükilişkisinden hareketle kadınların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda toplumsalstatülerini yükseltmek, korumak, sorunlarının çözülmesine ve ihtiyaçlarınınkarşılanmasına yardımcı olmak ve kadınların toplumun her alanında güçlenmesinedestek olmak amacıyla sunulan en iyi uygulamalar ödülleri 13 kategoridedağıtıldı.

Yerel Yönetimlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği DuyarlılığıKapasitesinin Arttırılması Yolunda En İyi Uygulama kategorisinde AdanaBüyükşehir Belediyesi, “Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi” ileödül aldı. Ödül Törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter YardımcısıTürkan Eşli ile ilgili bürokratlar katıldı.

ŞİDDETİN HİÇ BİR TÜRÜNE HOŞGÖRÜ YOK

Sabancı Vakfı, UNFPA, Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD işbirliği ile yapılan Belediyeler İçin Kadına Yönelik Hane İçi Şiddetle İlgiliKurum Politikası Geliştirme ve Uygulama Rehberi Pilot Uygulaması Projesi’ndeAdana Büyükşehir Belediyesi 12 pilot belediyeden biri olarak seçilmişti. AdanaBüyükşehir Belediyesi  ‘’ÇalışanlaraYönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi” çalışmalarını tamamladı ve BelediyeMeclis kararı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Çalışanlara Yönelik Hane İçiŞiddet Politika Rehberini oluşturdu. 

Proje kapsamında, hane içi şiddetle mücadele, politikageliştirme ve uygulama sorumluluğu üstlenmesi için “İş Yerinde Hane İçiŞiddetle Mücadele Politika Geliştirme Komisyonu” oluşturuldu.

Komisyon kararlarına göre Adana Belediyesi çalışanlaraeşitlik ilkesi ile sağlıklı, güvenli bir ortamda, dayanışma kültürü ile destekve yardım alabilecekleri, şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyen bir işyeriortamı sağlamayı amaçlıyor. Şiddete maruz kalan çalışanın hukuki, psikolojik vetıbbi destek almaları sağlanırken; güvenlik ve koruma edinme, yeni ev bulma,danışmanlık ve sağlık hizmeti alma ya da diğer gerekli konularla ilgilenmesiamacıyla yılda toplam 10 güne kadar ücretli izin verilerek, esnek çalışmasaatleri uygulanacak.

Kadına yönelik hane içi şiddet politikasının etkinolabilmesi için belediyenin tüm birimlerine ve iştiraklerine kadın ve erkekleriçin eğitimler verilmektedir. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadına Yönelik Aileİçi Şiddetin Önlenmesiyle İlgili Kurum İçi İlk Etap Eğitimler verdi. 25 KasımKadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Rehber ve İşYerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Geliştirme Komisyonu ile ilgili bilgilendirmeamacı ile belediyenin tüm birimlerine afiş asıldı ve sticker yapıştırıldı.Ayrıca bu çalışmalara yönelik kurumsal politika geliştirmek, yol haritasıbelirlemek ve kurumun bu alandaki çalışmalarını geliştirmek amacı ileçalışanlara hane içi şiddet/Kadına yönelik şiddet ile ilgili anketdüzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İŞÇİLERİNE MÜJDE 33 BİN 250 TL PROMOSYON
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAHA MODERN BİR KUŞADASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
KÂĞITHANE BELEDİYESİ 3 BİNE YAKIN VATANDAŞA İŞ BULDU
Mayıs Ayı İşçi Filmleri Festivali İle Başlıyor
Avcılar Belediyesi’nden “Mahalle Hizmet Seferberliği”