60 Bin Öğrenciye Deprem Bilinci Eğitimi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ilçeyi deprem dirençlihale getirmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, 30 okulda 60 binöğrenci ve 2 bin öğretmene deprem bilinci eğitimi verilerek tahliyetatbikatları yapıldı.

Esenyurt Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan okulları tek tekdolaşarak hem deprem bilinci eğitimi veriyor hem de deprem tahliye tatbikatıyapıyor. Olası bir İstanbul depreminin riskini en aza indirmek amacıylayürütülen çalışmalarda öğrenciler bilinçlendiriliyor. Öğrencilere deprem öncesive sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren yetkililer, şu anakadar 30 okulda 60 bin öğrenci ve 2 bin öğretmene afet bilinci eğitimi vererek tahliyetatbikatları yaptıklarını bildirdi.

“Mart AyınaKadar Eğitimlerimizi Tamamlamayı Hedefliyoruz”

Dışarıdan gelen talepler doğrultusunda eğitimlere devamettiklerini söyleyen İnşaat Mühendisi Bilge Adli, “Halkımızı bilgilendirmek vebilinçlendirmek adına çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Tatbikat süremiz ortalama3 dakika 25 saniye. Mart ayına kadar ilkokul, ortaokul ve lisede bulunantatbikat ve eğitimlerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda dışarıdangelen talepler üzerine özel okullara, kolejlere ve fabrikalara da eğitimvermeye devam edeceğiz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

TEVFİK GÖKSU’NUN İBB AKP GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ SONA ERDİ
ŞAHAN: "İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLARIN İŞ AKİTLERİNE SON VERİLMİŞTİR"
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU YAPILDI
BELEDİYESİ EKİPLERİ, 9 GÜNDE YAKLAŞIK BİN 400 TON ATIK TOPLADI
BAYRAMPAŞA'DA MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK