‘2021 NEFES KREDİSİ’ UYGULAMASI 1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ'lere yönelik 6 ay geri ödemesiz yüzde 17,5 faizli '2021 Nefes Kredisi' uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ'lere yönelik 6 ay geri ödemesiz yüzde 17,5 faizli "2021 Nefes Kredisi" uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla planlanan "2021 Nefes Kredisi" uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, "2021 Nefes Kredisi" uygulaması 10 bankanın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde gerçekleştirilecek. 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek uygulama kapsamında, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

6 AY ÖDEMESİZ

Kredilerde Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak ve faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olacak. İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak. Geri ödemeleri ise 12 eşit taksitte yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ÇİĞ SÜT FİYATLARINA ZAM
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini değiştirdi
BAKAN NEBATİ, GES’TE YILLIK GETİRİ ORANININ YÜZDE 23,04 OLACAĞINI AÇIKLADI
BAKAN NEBATİ ASKON HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ
BAKAN MUŞ: OCAK AYINDA İHRACAT YÜZDE 17,3 ARTTI