BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ'DEN KADIN CİNAYETLERİ TEPKİSİ; GELİN BU KONUDA BİRLEŞELİM!

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ'DEN KADIN CİNAYETLERİ TEPKİSİ; GELİN BU KONUDA BİRLEŞELİM!

İzmir'deki yürek yakan kadın cinayetinin ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den dikkat çeken bir çağrı geldi. Eşi tarafından boğularak öldürülen Ceyda Önal'ın Çiğli...

İzmir'deki yürek yakan kadın cinayetinin ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den dikkat çeken bir çağrı geldi. Eşi tarafından boğularak öldürülen Ceyda Önal'ın Çiğli Balatçık'taki ailesini ziyaret eden Gümrükçü, isyanını belediye meclisi toplantısına da taşıdı. Başkan Gümrükçü, "Umuyoruz artık Türkiye olarak, sağcı-solcu demeden, oralı buralı demeden birleşir, kadın erkek eşitliği noktasında üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiririz" dedi.

Çiğli Belediyesi Nisan ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında yapıldı. Siyah kıyafetler giyen CHP grubu, eşi tarafından boğularak öldürülen Ceyda Önal'ı andı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi tartışmlarının damga vurduğu meclis toplantısında Başkan Utku Gümrükçü'nün ifadeleri dikkati çekti. Ceyda Önal'ı anarak konuşmasına başlayan Başkan Gümrükçü, “Malesef salı akşamı Balatçık'ta bir olay yaşandı. Bir beyefendi eşini boğarak öldürdü. Bugün ailesine uğrayıp başsağlığı diledim. Dün onu duydum, sabah başka haber aldım. 3 ay önce yaşanmış olayda hastanede yoğun bakımda yatan bir kadınımız da vefat etti. Umuyoruz artık Türkiye olarak, sağcı solcu demeden, oralı buralı demeden birleşir, kadın erkek eşitliği noktasında üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiririz. Hepimizi doğuranın bir kadın olduğunu unutmamalıyız. Kadınlara destek olmayı ve saygı duymayı unutmayız umarım. Allah rahmet eylesin, ışıkla içinde uyusunlar. Umarım bu son olur” diye konuştu.

CHP'li kadın meclis üyeleri de İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik tepkilerini dile getirdi.

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise kendilerinin de cinayetlere karşıçıktığını belirtirken, "Fakat İstanbul Sözleşmesi’nin iptal olması demek kadınlarımızın öldürülmesi demek değildir" diye konuştu.

Meclis toplantısında komisyon üyeliklerine seçimler yapıldı. Faaliyet raporu bir sonraki meclise kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.