NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA FİDE VE TOHUM DESTEĞİ

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA FİDE VE TOHUM DESTEĞİ

Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları’ndan kışlık sebze fide ve tohumlarıyla, kompost gübre desteği alan 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencileri, marul, lahana...

Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları’ndan kışlık sebze fide ve tohumlarıyla, kompost gübre desteği alan 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencileri, marul, lahana ve brokoli fidelerini okullarının bahçelerinde oluşturdukları alanda toprakla buluşturdu.

Ürünlü Mahallesi’ndeki Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda ve İhsaniye Mahallesi’ndeki Mini Bostan’da ilkokuldan üniversiteye kadar her yaştan öğrencileri konuk ederek ekim, dikim, tohum alma ve hasat işlemi yaptıran Nilüfer Belediyesi, kentteki okullara fide, tohum, kompost ve gübre desteğinde bulunuyor.

Nilüfer Kent Bostanları’ndan kışlık sebze fide ve tohumlarıyla kompost gübre talep eden okullardan biri de 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu oldu. Nilüfer Kent Bostanları Sorumlusu Selin Bıçakçıoğlu, 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu’na giderek, ilk olarak 6. sınıf öğrencilerine fide, tohum, ekim, dikim ve kompost gübre hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrenciler daha sonra, okul bahçesinde oluşturulan yataklarda, toprağı kompost gübreyle zenginleştirdi. Marul ve brokoli fidelerini kendi elleriyle toprağa diken öğrenciler, ardından fidelere can suyunu verdi. Tarımsal üretim yapmaktan dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren öğrenciler, diktikleri fidelerin gelişim sürecini yakından takip edeceklerini ve tohum alma işlemi de yapacaklarını söyledi.

Permakültür Doğal Tarım Projesi ile öğrencilere yaşam becerileri kazandırmayı amaçladıklarını belirten 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Rıza Günay da bu kapsamda Nilüfer Kent Bostanları’ndan aldıkları havuç, ıspanak, pazı, maydanoz gibi tohumlar ile brokoli, lahana ve marul fidelerini toprakla buluşturduklarını belirtti.

Uygulamayı kent genelindeki okullarda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları Sorumlusu Selin Bıçakçıoğlu da Nilüfer Kent Bostanları’ndan fide, tohum, kompost ve gübre talebinde bulunan her okula destek olacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.