KADIN ÖRGÜTLERİİSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE KARŞI AYAKTA : KARARI TANIMIYORUZ

KADIN ÖRGÜTLERİİSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE KARŞI AYAKTA : KARARI TANIMIYORUZ

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı kadınlar ayağa kalktı. Birçok ilde eylemler sürerken; baro ve kadın örgütleri tepki gösterdi. İzmir Barosu, “Meclis yetkileri gasp edilerek...

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı kadınlar ayağa kalktı. Birçok ilde eylemler sürerken; baro ve kadın örgütleri tepki gösterdi. İzmir Barosu, “Meclis yetkileri gasp edilerek bu karar yok hükmündedir. Kararı tanımıyoruz” derken Ankara Barosu Kadın Haklarıİzleme Merkezi, “Hukuka aykırışekilde alınan fesih kararından ivedilikle dönülmek zorundadır. Meşruiyeti bulunmayan bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.

Baro ve kadın örgütlerinin yazılı ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar şöyle:

İZMİR BAROSU: Meclis yetkileri gasp edilerek bu karar yok hükmündedir. Kararı tanımıyoruz.

ANKARA BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ: Hukuka aykırışekilde alınan fesih kararından ivedilikle dönülmek zorundadır. Meşruiyeti bulunmayan bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız.

ANKARA KADIN PLATFORMU:İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz!

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ: 20.3.2021 tarih, 31429 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3718 sayılı kararda işe ‘sözleşmenin feshedildiği’ belirtilmiştir. Bu karar yok hükmündedir ve 24 Kasım 2011 tarihinde TBMM tarafından onaylanan İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir.

KADIN DAYANIŞMA VAKFI: İrademiz ve haklarımızın yok sayıldığı bugün kadınlara yönelik devlet şiddeti ve erkek şiddetine karşı mücadelemize devam edeceğimizi, şimdi bir kez daha güçlü bir biçimde haykırıyoruz.

CİNSEL ŞİDDETLE MÜCADELE DERNEĞİ: Haklarımızı gasp edenlere sesleniyoruz. İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar bu işin peşini bırakmıyoruz.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU: Yıllardır verdiğimiz mücadeleyi bir gecede silemeyeceksiniz.

KADIN MECLİSLERİ: Kararını geri çek! Sözleşmeyi uygula!

NAR KADIN DAYANIŞMASI:İstanbul Sözleşmesi bizim! İstanbul Sözleşmesi’nden de yaşamlarımızdan da vazgeçmiyoruz.

DEMOKRASİİÇİN HUKUKÇULAR: Mücadele ile kazandığımız yasal kazanımların hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden elinizi çekin!

LİSE KADIN MECLİSLERİ: İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararını kabul etmiyoruz.

KADER:İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Dur demedikçe şiddet tırmanır.

MOR ÇATI:İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi reddediyoruz! Türkiye kadına yönelik erkek şiddetini önleme yükümlülüğünden geri adım atmış olsa da biz kadınlarla dayanışmamızı sürdürmeye ve birlikte güçlenmeye devam edeceğiz.

EŞİK PLATFORMU: Feshedilen sözleme değil yaşam hakkımızdır.

SES EŞİTLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ: Bu kararname basit bir uluslararası sözleşme iptali duyurusu değildir. Kız çocuklarını ve kadınları vahşi erkek şiddetine teslim etmektir. Bu hukuksuz kararnameyi tanımıyoruz. Gün İstanbul Sözleşmesi’ne daha yüksek ses verme günüdür!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ:İstanbul Sözleşmesi’nin iptali gericiliğin ve kadın düşmanlığının tescilidir!

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ: Kendisine bol gelen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek, gerçek ideolojisini hepimizin gözlerinin önüne seriyor. Bu laik bir toplumdan şer’i bir topluma gidişin fotoğrafıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.