"PİS ERMENİLER" DEDİ, BERAT ETTİ

"PİS ERMENİLER" DEDİ, BERAT ETTİ

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, yayınladığı bir videoda Ermenilere söylediği sözler nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti. Övüç duruşmada , “Sözlerim Kim Kardashian'a yöneliktir"...

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, yayınladığı bir videoda Ermenilere söylediği sözler nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti. Övüç duruşmada , “Sözlerim Kim Kardashian'a yöneliktir" dedi.

Murat Övüç sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Ermenilere yönelik söylediği sözler nedeniyle, "Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama" suçundan yargılandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Murat Övüç, avukatı ve müşteki Simon Çekem geldi.

"SÖZLERİM KİM KARDASHİAN’A YÖNELİKTİR”

Murat Övüç savunmasında, "Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye'deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlıya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

“SÖZLERİYLE ATILI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Müşteki Simon Çekem ise "Sanık, "Pis Ermeniler" şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Ancak mahkeme, sanığın Ermenilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında açılan davada beraatına karar verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.