Meryem Kadın Kooperatifi Harıl Harıl Çalışıyor, Üreticiyi Destekliyor

Meryem Kadın Kooperatifi Harıl Harıl Çalışıyor, Üreticiyi Destekliyor

 

Adana Büyükşehir Belediyesidesteğiyle kurulan Meryem Kadın Kooperatifi kadınlara iş, üretim ve parakazanma olanağı sağlıyor. Geçim Kaynaklarına Erişim Projesi adı altındayürütülen işler kapsamında dezavantajlı kadınlara istihdam olanağı sağlanıyor.

Meryem Kadın Kooperatifi, Açık AlanTarımı, Seracılık, Meyve ve Sebze Kurutma işinin yanı sıra küçük çiftçiylezincir marketler arasında köprü görevi de görüyor. Bu sayede küçük çiftçiürettiği ürününü değerinde satıp, daha fazla kar oranı etme imkanı buluyor.  

 

KADINA YÖNELİK TARIMSAL ÇALIŞMALARSÜRÜYOR

6 Şubatta meydana gelen ve 10 ilde büyükyaralara yol açan depremde canla, başla çalıştıklarını söyleyen Meryem KadınKooperatifi Başkanı Kadem Doğan, kooperatiflerinin çalışmaları hakkında bilgiverdi.  Adana Büyükşehir Belediyesidestekli bir kooperatif olduklarını belirten Kadem Doğan şunları söyledi: “MeryemKadın Kooperatifi kadına yönelik tarımsal çalışmalara güç katarken, gücünüAdana Büyükşehir Belediyesi ve kadınlardan alır. ‘Tarladan Sofraya’ sloganıylabaşlayan çiftçiyi destekleme çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. 6 Şubat’tameydana gelen deprem nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle MeryemKadın Kooperatifi’nin ‘Kurutma Serası’ Zeydan Başkanımızın talimatıyla ‘AcilDestek Merkezi’ haline getirildi ve depremden etkilenen illere yardımulaştırılması konusunda ve Adana merkezde yaptığı insani çalışmalarda büyük roloynadı. Bilindiği gibi Meryem Kadın Kooperatifi, deprem öncesinde de küçükçiftçiyi desteklemek amacıyla sözleşmeli tarım yapıyordu. Bazı zincirmarketlerle de anlaşmamız bulunuyor. Küçük çiftçinin ürününü değerinde pazarlayabilmesiiçin çalışıyoruz. Zor zamanlarda da küçük çiftçimizin yanında yer aldık. Acildestek kalıcı çözümlere dönüşerek çiftçinin tarladan kalan ürününündeğerlendirilmesi için acil müdahalede bulunduk.”

 

Depremzede üreticiye de destekverdiklerini de anlatan Kadem Doğan, “Adana’nın Yumurtalık İlçesindekiçiftçilerden maydanoz ve dereotu, Hatay’ın Samandağ İlçesindeki çiftçilerdenSamandağ Biberi ve Samandağ domatesi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesindekiçiftçilerden de çileklerini alıp zincir marketlere satışını gerçekleştirdik.Çiftçilerden aldığımız ürünlerin fazlasını ise kurutma tesisinde kurutup satışasunacağız” dedi.

g8spplIefvzuqgib0cr23o1w.jpg

If9qvcnfojddsu1ynwtveik0.jpg

8opyujbwcfqstgcg1hw3nrvn.jpg

vneprdsp7dimrcj4tzz0ygjf.jpg

sjfrmo4jqxalw75udv26odap.jpg

ujna5id0omz9fdz6f8mtx2p7.jpg

ldwquzcnktenju6fisgrl09a.jpg

gnwyzqecrxquen3yzgfprbmw.jpg

vbbk3scpdegmlzcnhdwnq9kl.jpg

9rhlywrzbo7wckfmf5jtxeg0.jpg

ch1lawxq3r4ykhsspnt6dzo0.jpg

jvnrgiyc3def6nr20swuyIzw.jpg

0lybzhwix46odkruoqa79mgx.jpg

rwcv4wnq9myq3ep0djrsjinh.jpg

w7fybvoz698tclomed3jvfmn.jpg

a578v4s1nxtcmx9vetjplbou.jpg

ptef06qm8yik2dzuoubdag4a.jpg

4djanexguvvipuo3jrmx8n2f.jpg

y4evnw5l0rqgspcv7egqpayo.jpg

tzfr9kioq4es0gz6kj3rsjb5.jpg

xw2em3rjrqznatvlqIhcukak.jpg

elh2pfv5g0dm9qswxbaosIkc.jpg

vbnddj2I5ksv9b8uolrgjzxa.jpg

jhgeftspgjwaxbqdascymnzl.jpg

qjw39drlushbmkg1pemvurkt.jpg

wkzmgi3ruypnt1aag57r2otl.jpg

81j2cjnwqu0okslIxaysgbc9.jpg

opjtr1dvwygvheb9tupqh2kq.jpg

8exi2uu6ljddkbf0tsxsqptf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.