ANAFARTALAR ÇARŞISINDA KAHVEHANECİNİN İSYANI: "ÇOCUĞUMUN TELEFONUNU SATMAYA GELDİM"

ANAFARTALAR ÇARŞISINDA KAHVEHANECİNİN İSYANI: "ÇOCUĞUMUN TELEFONUNU SATMAYA GELDİM"

CHP Ekonomi Masası, Ankara Ulus’ta Anafartalar Çarşısı esnafının derdini dinlerken önlerini kesen kahvehaneci Zafer Duran, çocuğunun telefonunu satmaya geldiğini söyledi. Duran, “Ne yapayım...

CHP Ekonomi Masası, Ankara Ulus’ta Anafartalar Çarşısı esnafının derdini dinlerken önlerini kesen kahvehaneci Zafer Duran, çocuğunun telefonunu satmaya geldiğini söyledi. Duran, “Ne yapayım ben? 17 gün 7 tane ceza yazdılar. Çöp topluyorum. Nasıl gireyim içeri, içeride yaşamak için paran olacak” dedi.

CHP Ekonomi Masası, Ankara Ulus’ta Anafartalar Çarşısı esnafının dertlerini dinledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki milletvekilleri dükkanları tek tek dolaştı.

Yozgatlı kahvehaneci Zafer Duran, pandemi döneminde dükkanı kapalı olduğu için battığını ve şimdi çocuğunun cep telefonunu çarşıya satmaya geldiğini söyledi. Duran, Bağ- Kur ve vergi borcunu ödeyemediğini ve ertelenen borcunu da yatıramayacak durumda olduğunu belirterek, hiçbir kurumun kendisine yardım etmediğini vurguladı.

Duran, evinin kira olduğunu ve şimdi alçı ve boya işinin yanında kapıcılık da yaptığını anlattı.

“Buraya geldi başkanım, Zafer Duran çok sürmeyecek başkanım” diye bağıran Duran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nereye gideyim, söyleyin bana oraya gideyim. Tweetlerde görürsünüz, sabaha karşı evinden alındı. Dediğim laf ne? Biri Atatürk’ü eline aldı gidiyor, diğeri Kur’an-ı eline aldı gidiyor. Halk ne b… yerse yesin. Ne kötülük var bu sözde. Ben PKK’lı değilim. Aslım Yozgatlı.”

Tedavi olabilmek için gece hastaneye gittiğini ve acilden giriş yaptırdığını aktaran Duran, ilaç alamadığını belirterek, “Niye, Türk olduğum için. Suriyeli, Iraklı, Afgan mı olayım?” dedi. Duran, pandemi döneminde çalışmak için sokağa çıktığında ceza kesildiğini söyleyerek, “Ne yapayım ben? 17 gün 7 tane ceza yazdılar. Çöp topluyorum. Nasıl gireyim içeri (eve), içeride yaşamak için paran olacak” dedi.

Anafartalar Çarşısı esnafı da pandemi döneminde zor duruma düştüklerini ve kendilerine yardım çıkmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.