KILIÇDAROĞLU: “ADETA BİRİLERİNE YARIM KALAN İŞİ BİTİRİN TALİMATI VERMİŞ. ZERRE KADAR KORKUM YOK”

KILIÇDAROĞLU: “ADETA BİRİLERİNE YARIM KALAN İŞİ BİTİRİN TALİMATI VERMİŞ. ZERRE KADAR KORKUM YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında, Çubuk’ta kendisine yönelik linç girişiminin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında, Çubuk’ta kendisine yönelik linç girişiminin görüntülerini izletmesi ile ilgili olarak; "Aleni tehditler savurmuş. Adeta birilerine yarım kalan işi bitirin talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum ne senden ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim bunu bilesin" karşılığını verdi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak yurttaşların kış aylarında mağdur olmaması için kara kış fonunun acilen kurulmasını istedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında, Çubuk’ta kendisine yönelik linç girişiminin görüntülerini izletmesi ile ilgili olarak da “Ne senden ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim bunu bilesin" dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“MUHALEFET OLABİLİRİZ AMA ÇÖZÜMLERİ BİZ ARAYACAĞIZ: Biliyorsunuz, aylardır kışa yönelik uyarılarımı yapıyordum. Zam yağmuru konusunda vatandaşlarımı uyarıyordum. Kara kış fonu kurulsun diyordum. Karşımızda kapı duvar bir iktidar var ve maalesef uyardığım her şey artık gerçeğimiz oldu. Her saat başı artık zam geliyor. Korkunç bir pahalılık var bunu zaten vatandaş görüyor ve hissediyor. Bu iktidardan çözüm beklemenin artık abesle iştigal olduğu çok açık. Zaten tüm sorunların kaynağı kendiler. Neyi çözecekler? Bu saray ve şahsım iktidarı, insanımızı kara kışın insafına terk etmiştir. Özetle iş başa düşmüştür. Çözümleri CHP bulmak zorundadır. Muhalefet olabiliriz ama çözümleri biz arayacağız.

İNSANIMIZIN ONURU, HAYSİYETİ SÖZ KONUSUDUR: Türkiye’de 14 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor. İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için enerjiye erişimin sağlanması çok kritik. Yoksulluk içinde yaşayan çocukları ile enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın onuru, haysiyeti söz konusudur.

ÜLKEMİZİN BU HALİNİ BEN KABUL ETMİYORUM: Peki iktidar ne yapıyor? Her gün yeni bir zam ilan ediyor. Çok kısa bir süre önce elektrik faturaları tam 3 kez zamlandı. Doğal gaza 8 defa zam yapıldı. Kömüre yüzde 30, mutfak tüpüne yüzde 42 oranında zam yapıldı. Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk da bunu hak etmiyor. Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaşlarını bir davet mektubu gönderdim. Bu millet için birlikte çalışalım dedim.

KIŞI ATLATTIKTAN SONRA ZATEN İKTİDARA GELECEĞİZ, SONRASI KOLAY: Sağ olsunlar enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler ve birlikte bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edeceğiz, zorundayız. İktidara geldiğimizde nihai amacımız elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etmek olacaktır. Ama atlatmamız gereken bir kış var. Kışı atlattıktan sonra zaten iktidara geleceğiz, sonrası kolay.

BUNLARI HEMEN YAP: Çözüm, şahsa buradan sesleniyorum, bu sesi iyi dinle, eğer bunları yaparsan, milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin. Kazanabilirsin, umurumda değil, yeter ki bu millet rahatlasın. Bunları hemen yap.

AMACIMIZ BU ÜLKEDE FAKİRİN, FUKARANIN KIŞI EN AZINDAN RAHAT GEÇİRMESİNDE: Bir, her şeyden önce acilen kara kış fonunu kurarak vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver. İki, elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum, sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlamasına neden olacak. O nedenle derhal kaldır. Üç, doğal gaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’yi hemen kaldır. Dört, elektrik ve ısınmada düşük gelir lehine kademeli tarife sistemine geç yani sosyal tarife uygulamasını başlat. Bu vatandaşlar daha ağır bir fatura ödemesiniz. Görüyorsunuz, sorunu saptıyoruz, çözümü de önlerine koyuyoruz. Vatandaşın lehine. Saray ve şürekâsının lehine. Ama amacımız ne? Onların puan toplaması veya toplamaması değil, bu ülkede fakirin, fukaranın kışı en azından rahat geçirmesinde.

HELE BU KARA KIŞI GEÇİRELİM SENİNLE SANDIKTA GÖRÜŞECEĞİZ: Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyorum. Bu hamleler halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Hele bu kara kışı geçirelim seninle sandıkta görüşeceğiz.

NE SENDEN NE SENİN ŞÜREKANDAN ZERRE KADAR KORKUM YOK: Şahıs bugünkü grup toplantısında uzun uzun benim videolarımı izlettirmiş, aleni tehditler savurmuş. Adete birilerine yarım kalan işi bitirin talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum ne senden ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim bunu bilesin.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.