İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YÜRÜYEN KESK ÜYELERİNE POLİS MÜDAHALE ETTİ

İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YÜRÜYEN KESK ÜYELERİNE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Kanun hükmünde kararnameyle işlerinden çıkarılan kamu emekçilerinin haklarını savunmak için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyelerine polis müdahale etti. KESK üyelerini karşılamaya...

Kanun hükmünde kararnameyle işlerinden çıkarılan kamu emekçilerinin haklarını savunmak için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyelerine polis müdahale etti. KESK üyelerini karşılamaya gelen işçileri de polis dağıttı.

KESK, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen üyeleri için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü. İstanbul Mecidiyeköy'den başlayan, sırayla Kadıköy, Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Eskişehir'de kitlesel basın açıklamalarının ardından Ankara'ya ulaştı. 

İstanbul'dan gelen KESK üyeleri ve onları karşılamaya gelen işçiler polis engeliyle karşılaştı. Polis, kamu emekçilerinin, Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde bulunan Çalışma Bakanlığı'nın önüne gitmesine izin vermedi.

Ankara'da açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "Kanun hükmünde kararname zorbalığına karşı 3 gündür geçtiğimiz tüm illerde bu kanunsuzluğu anlatıyoruz. Taleplerimizi haykırıyoruz ve bizim muhatabımız olan Çalışma Bakanlığıönüne gitmemiz Ankara’da bir kez daha engellendi. Çalışma Bakanlığı neyden çekiniyor? itibarının sarsılacağını mı düşünüyor? Eğer böyle ise itibarı sarsan asışeyin ne olduğunu biz size söyleyelim. Bir çocuk en büyük hayalim borçlarımızı kapatalım babam iş bulsun diyorsa, işçiler, emekçiler pandemi koşullarında ölüyorsa, kendisi ahlaksızlığa dönüşmüş KOD 29 bu ülkede işverenler tarafından yaygın bir şekilde iş verenler tarafından kullanılıyorsa, emekçiler sefalete mahkum bırakılıyorsa işte sizin itibarınızı bunlar sarsar. Eğer itibar kazanmak istiyorsanız emekçilerin hakkını verin" dedi.

Gezen, "Bizleri karşılamaya gelen KESK Ankara Şubeler Platformu üyelerimizin polis tarafından engellenmesi ve dağıtılması asla kabul edilemez. En temel hak ve özgürlükleri dahi engelleyen AKP iktidarının emek düşmanı politikalarını protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.