BAŞKAN BATUR'DAN BEYAZ VAGON AÇIKLAMASI: BİZE VERİN, ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ SIZLAMASIN

BAŞKAN BATUR'DAN BEYAZ VAGON AÇIKLAMASI: BİZE VERİN, ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ SIZLAMASIN

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ANKA'nın gündeme getirdiği haber sonrasıİzmir Alsancak Gar içinde tekrar ziyarete açılan Atatürk Vagonu'na talip olduklarını açıkladı. Nisan ayı belediye...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ANKA'nın gündeme getirdiği haber sonrasıİzmir Alsancak Gar içinde tekrar ziyarete açılan Atatürk Vagonu'na talip olduklarını açıkladı. Nisan ayı belediye meclis toplantısında konuşan Batur, "Konak Belediyesi olarak biz Atatürk’ün vagonuna talibiz. Vagonu, büyük bir onurla Konak Atatürk Meydanı'nda sergilemek en güzel hareket olacaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri de sızlamayacaktır" dedi

Konak Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Başkan Abdül Batur, ANKA'nın gündeme getirdiği haber sonrası Alsancak Gar içinde tekrar yurttaşların ziyaretine açılan Atatürk Vagonu'na (Beyaz Vagon) talip olduklarını açıkladı.

"KONAK MEYDANI'NDA SERGİLENSİN"

Vagonun ziyarete kapatılmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Başkan Batur, şunları söyledi:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün seyahatlerinde kullandığı vagon Alsancak Tren İstasyonu'nda duruyordu. Daha sonra garın içine çekildi. Vagonun ziyaretçiye kapatıldığını duyduk. Bu hepimizi üzüyor. Bir kez daha talebimizi dile getiriyoruz. Konak Belediyesi olarak biz Atatürk’ün vagonuna talibiz. Vagonu, meclisimizin büyük bir onurla Konak Atatürk Meydanı'nda sergilemek en güzel hareket olacaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri de sızlamayacaktır. Biz bu talebimizi bir kez daha kamuoyuna iletmek istiyoruz.”

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926-1937 yılları arasında yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon, 20 Ağustos 2020'de yurttaşların tepkisine rağmen gece operasyonuyla apar topar garın kapalı olan iç kısmına taşınmıştı. Burada yaklaşık bir buçuk ay sergilenen vagon daha sonra giriş kapısına kilit vurularak ziyarete kapatılmıştı. ANKA'nın gündeme getirdiği haber sonrası TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Atatürk Vagonu'nu yeniden ziyarete açmıştı.

AYDIN ERTEN REKREASYON ALANININ İHALESİ 20 NİSAN'DA

Konak Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumunda meclis başkanvekilleri, encümen ile ihtisas komisyonu üyeleri de seçildi. Batur, mecliste çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde yer alacak bilim merkezi ihalesinin tamamlandığını ve müteahhide yer teslimi yapıldığını belirten Batur, şöyle konuştu: 

“Gültepe Spor Tesisini nisan sonunda teslim alıyoruz. Futbol, basketbol ve voleybol sahaları tamamlandı. Gençlerimizin hizmetine sunacağız. 1.Kadriye’de tesisimizin kaba inşaatı devam ediyor, takip ediyoruz. Roman Kültür Merkezimizin her şeyi tamam; 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde açılışını gerçekleştireceğiz. Aydın Erten Rekreasyon Alanının ihalesi 20 Nisan’da yapılacak. iki kurum arasında gidip gelmek zorunda kalan vatandaşların işlerinin daha hızlı yürümesi için Ayrıca Konak Tapu Müdürlüğü ilebir protokol imzalayarak hayata geçirdik.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.