İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN FESHEDİLMESİ ANKARADA PORTESTO EDİLDİ: "SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ ANAYASA İHLALİDİR"

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN FESHEDİLMESİ ANKARADA PORTESTO EDİLDİ: "SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ ANAYASA İHLALİDİR"

Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini Ankara’da protesto etti. Eylemde konuşan Mizgin Sünbül, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek demek...

Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini Ankara’da protesto etti. Eylemde konuşan Mizgin Sünbül, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek demek anayasayı ihlal etmek demektir" diyerek yetkilileri alınan bu karardan geri dönmeye çağırdı. 

Kızılay’da Sakarya Caddesi’nde toplanan kadınlara polis önce izin vermedi. Polisle yapılan görüşmeler sonucunda Çankaya Belediyesi önünde toplanan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganları attı. Kadın Meclisleri’nin organize ettiği eylemde kadınlar “Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” yazılı pankart açtı.

İstanbul sözleşmesinin feshedilmesine tepki gösteren Kadın Meclisleri Ankara temsilcisi Mizgin Sünbül şunları söyledi:

“Dün gece İstanbul Sözleşmesi feshedildi, ansızın bir kararla duyuruldu. Biz Türkiye’deki bütün kadınlar olarak buna itiraz ediyoruz çünkü İstanbul Sözleşmesi kadınların en büyük can güvencesidir diyoruz. 

Türkiye’deki mevcut olan yasal düzenlemeler 6284 sayılı yasa bile İstanbul Sözleşmesi sayesinde çıktı. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek demek anayasayı ihlal etmek demektir. Ben bu ülkenin yarısına bu ülkede her gün şiddetle burun buruna olan kadınları artık korumayacağım demektir. Bizde yetkilileri bu karardan geri dönemeye çağırdık. Ama gördünüz sizde burada buluşmak istediğimiz noktada bizi buluşturmadılar. Arkadaşlarımız ile bir araya gelemedik. Eylemimiz engellendi. Çok kısıtlı sayıda arkadaşlarımız katılamadı. Yine de direnerek açıklamamızı yapabildik."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.