KIRKLARELİ VALİSİ BİLGİN, “SOSYAL MEDYADA MASKESİZ PAYLAŞIMLARA CEZA VAR” AÇIKLAMASINI, MASKESİZ OLARAK YAPTI

KIRKLARELİ VALİSİ BİLGİN, “SOSYAL MEDYADA MASKESİZ PAYLAŞIMLARA CEZA VAR” AÇIKLAMASINI, MASKESİZ OLARAK YAPTI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in, il nüfus müdürlüğü ziyareti sırasında, “Buradan uyarıyorum, bundan sonra sosyal medya hesabından maskesiz görüntü veren ve sosyal mesafeyi ihlal eden...

MEHTAP BELEN

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in, il nüfus müdürlüğü ziyareti sırasında, “Buradan uyarıyorum, bundan sonra sosyal medya hesabından maskesiz görüntü veren ve sosyal mesafeyi ihlal eden herkese işlem tesis edeceğimizi belirtmek istiyorum” açıklaması tepki çekti. Vali Bilgin’in kendisinin de bu açıklamayı maskesiz olarak yaptığı görüntüler ortaya çıkınca Kırklareli Valiliği, bu açıklamanın sadece ildeki kurum-kuruluş ve STK ile parti yöneticilerini kapsadığı düzeltmesini yaptı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İçişleri Bakanlığı’nın “turuncu ofis projesi” kapsamında yenilenerek, yeni yerlerinde hizmete giren İl Nüfus ve Merkez ilçe nüfus müdürlüklerini ziyaret etti. Vali Bilgin, burada maskesini koluna takmış vaziyette, “Tedbir almadığımız süreç vakalar artacak. Bu sadece bireysel değil toplumsal sağlık açısından risk oluşturmakta. Özellikle bizlerin başta vali olmak üzere, belediye başkanları, kaymakam arkadaşlarım, kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcilerinin örnek olması gerektiğini iletmek istiyorum. Bu manada herkes duyarlılığını en üst seviyede göstersin. "Bana bir şey olmaz" mantığını bırakalım" açıklamasını yaptı.

VALİ BİLGİN KOLUNDA MASKE İLE AÇIKLAMA YAPTI

Vali Bilgin, ziyaret sırasında orada bulunun basın mensuplarına, “Bundan sonra sosyal medya hesabından maskesiz görüntü veren ve sosyal mesafeyi ihlal eden herkese işlem tesis edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. Bilgin, il genelindeki faaliyetlerinde maske takmayan siyasi parti temsilcilerini de uyardı. Kentte son dönemde vakaların 4-5 kat arttığını belirten Bilgin, "İstirham ediyorum, maske, mesafe ve temizlik kurallarına en yüksek düzeyde dikkat edelim. Bu birinci kuralımız olsun. İkinci olarak ev ve komşu ziyaretlerini kesinlikle yapmayalım” diye konuştu. Bilgin’in bu açıklamayı yaptığı sırada nüfus müdürlüğü yazısıönünde maskeyi koluna takarak konuşması dikkat çekti.

VALİLİK’TEN,  “KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR” AÇIKLAMASI

Vali Bilgin’in maskesini takmadan yaptığı maske uyarısının özellikle sosyal medyada tepki çekmesi üzerine bu kez Kırklareli Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Osman Bilgin’in sözlerinin art niyetli kişilerce yanlış algı yaratmak için kullanıldığıöne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

“Kırklareli Valimiz Sayın Osman BİLGİN tarafından 25 Mart 2021 Perşembe günü yapılan basın açıklaması, ‘Sosyal medyada maskesiz görüntü verenlere işlem yapılacak’ başlığı altında servis edilerek, haber içeriğinin aksine bazı yayın organları ve özellikle sosyal medya hesaplarıüzerinden art niyetli kişilerce yanlış algı yaratılmaya çalışılmıştır.

Basın açıklaması ve haberin içeriği okunduğunda Valimiz Sayın Osman BİLGİN; ilimizde son zamanlarda artan vakalar sebebiyle daha dikkatli olunması gerektiğinin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında veya siyasi partilerin il temsilcilerinin ziyaretlerinde maske takılmadığını, bu manada öncelikle bizlerin örnek olmasını dile getirmiş, bu kurallara uymayan ve sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcilerine cezai işlem uygulanacağını açık ve net olarak ifade etmiştir.

Ancak, bazı basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında haberin ve görüntünün kesilerek montaj tekniği ile sadece haber başlığı altında vatandaşlarımızın sosyal medya hesapları takip edilerek vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı algısı yaratılmaya çalışılmaktadır.”

SOSYAL MEDYA HESABINDA MASKESİZ FOTOĞRAFLAR

Valilik tarafından. “Algı yaratılmaya çalışılıyor” açıklaması yapılmasına rağmen, Kırklareli Valiliği’nin resmi sosyal medya hesaplarında Osman Bilgin’in bazı temaslarda maskesiz olarak verdiği fotoğraflar da halen görülüyor. 21 Mart’ta down sendromlu bir gençle buluşan Vali Bilgin’in burada da maske takmadan çektirdiği fotoğraf valilik hesabından paylaşıldı.

“CEM YILMAZ’A RAKİP ÇIKTI”

Vali Bilgin’in maske uyarısını maskesiz yapmasına CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da tepki gösterdi. Kaya, sosyal medya hesabından “Sosyal medyada maskesiz görüntü paylaşımına işlem yapacağız” dedi, kendisi maskesiz video paylaştı” sözleri ile tepki gösterdi. Yıldırım Kaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kırklareli Valisi, Cem Yılmaz’a rakip çıktı” diyerek, Vali Bilgin’i eleştirdi.

Kaya’nın paylaşımının altında vatandaşlardan da “AKP Kongresi için ne düşünüyor Vali bey”, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu”, “Ceza yazmaya kendisinden başlayacak herhalde” yorumları da yapıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.