CHP'Lİ TEKİN İZMİR'DE PAZARA GİTTİ: "VATANDAŞA KARPUZU DİLİMLE REVA GÖRENLER UTANSIN"

CHP'Lİ TEKİN İZMİR'DE PAZARA GİTTİ: "VATANDAŞA KARPUZU DİLİMLE REVA GÖRENLER UTANSIN"

İzmir'de pazaryeri turu yapıp esnafı ve vatandaşları dinleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir tezgahta dilimle satılan kavun ve karpuzları görünce, "Gıda tasarrufu için yapılıyorsa...

HABER - KAMERA: KERİM UĞUR

İzmir'de pazaryeri turu yapıp esnafı ve vatandaşları dinleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir tezgahta dilimle satılan kavun ve karpuzları görünce, "Gıda tasarrufu için yapılıyorsa hiçbir sözümüz yok ama kamuda trilyonlarca para harcanırken vatandaşa karpuzu, kavunu dilimle almayı reva görenlerin utanması lazım" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Buca Pazaryeri ve Karabağlar Yunus Emre Pazaryeri'ni gezerek esnaf ve yurttaşların derdini dinledi.

Pazar yerinde tezgahları tek tek gezen Tekin bir tezgahta dilimle karpuz ve kavun satıldığını görünce, "Biz her türlü yoksulluğa ve sefalete alışık olan bir toplumuz. Anne ve babalarımız o imkansızlıklara rağmen özellikle soğan, patates gibi ürünleri torbalarla alırdı. Şimdi kavunun ve karpuzun dilimli satıldığı bir ülke haline geldik. Eğer bu gıda tasarrufu için yapılıyorsa hiçbir sözümüz yok. Kamuda trilyonlarca para harcanırken vatandaşa karpuz kavunu dilimle almayı reva görenlerin utanması lazım" diye konuştu.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Bazı pazarcı esnafı ve yurttaşlar da Gürsel Tekin'e hükümetten dert yandı. Bir esnaf, "10 kilo sütten 1 kilo tulum peyniri çıkıyor ve fiyatı 34 lira. Milletin alım gücü kalmayınca esnafın da satış gücü kalmadı. Fiyatlar dibe vurdu. Buna rağmen birileri çıkıp biz iyiyiz diyor. Bunun neresi iyi? İyisi bu ise kötüsü nasıl olacak? Vatandaş bitmiş. Sözün bittiği yerdeyiz. Söylenecek söz yok, seçim zamanı vatandaşın gerekeni yapması gerekiyor. Eğer vatandaş bunu yapmazsa halimiz harap” diye konuştu.

CHP'li Tekin'in ekmek tezgahında sohbet ettiği bir satıcı ise; "Bu düzen değiştiğinde ekmekleri bedava dağıtacağım. Fakir fukaranın ekmeğine göz dikenlerin gözü kör olsun” dedi. CHP'li Tekin'e birçok yurttaş da pazar fiyatlarının pahalılığından bahsetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.