KAYSERİ BİSİKLETÇİLERLE RENKLENDİ

KAYSERİ BİSİKLETÇİLERLE RENKLENDİ

Kayseri’de 2 gün süren Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları, Melikgazi ilçesini şenlendirdi. UNESCO’nun Geçici Dünya Miras Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’nde tamamlanan yarışmalara...

DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’de 2 gün süren Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları, Melikgazi ilçesini şenlendirdi. UNESCO’nun Geçici Dünya Miras Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’nde tamamlanan yarışmalara 11 ülkeden 40 sporcu katıldı.

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş., Spor A.Ş., ORAN Kalkınma Ajansı, Uluslararası Bisiklet Birliği UCI (Union Cycliste Internationale), Velo Erciyes ile kamu kurum ve kuruluşların destekleri ile düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışlarında, Türkiye, Japonya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Slovenya, Fransa, İtalya, Belçika, Almanya ve Romanya'dan 40 sporcu kıyasıya yarıştı.

Yarışmaların ikinci gününde:

Genç erkeklerde: Rusya’dan Nikita Pilivppov birinci, Fransa’dan Yann Chaptal ikinci, Türkiye’den Furkan Akcam üçüncü

Genç kadınlarda: Ukrayna’dan Natalia Safroniuk birinci, Türkiye’den Funda Taşkın ikinci

Büyük erkeklerde:İtalya’dan Alassio Agostinelli birinci, Ukrayna’dan Oleksandr Konialev ikinci, Fransa’dan Axel Roudil Cortinat üçüncü

Büyük kadınlarda: Ukrayna’dan Iryna Popova birinci, Rusya’dan Vera Medvedeva ikinci, Rusya’dan Aleksandra Ushakova üçüncü oldu.

Pandemi nedeniyle dünyanın hiç bir yerinde yarışların yapılmadığına dikkat çeken Velo Erciyes Direktörü ve yarışma koordinatörü Mustafa Kemal Canfedai, bu organizasyon ile Erciyes'teki yüksek irtifanın bisiklet antrenman kampları için dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.