CHP’Lİ TORUN BELEDİYELERDE GELECEK ÜÇ YIL İÇİN 4 ÖNEMLİ HEDEF AÇIKLADI

CHP’Lİ TORUN BELEDİYELERDE GELECEK ÜÇ YIL İÇİN 4 ÖNEMLİ HEDEF AÇIKLADI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 31 Mart seçimlerinin üzerinden geçen iki yılda CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu performansı değerlendirdi. Torun, CHP’li...

Tamer Arda ERŞİN- Özgür Eren YILMAZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 31 Mart seçimlerinin üzerinden geçen iki yılda CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu performansı değerlendirdi. Torun, CHP’li belediyelerin gelecek üç yılda yapacaklarını ise “Yoksulluk envanteri çıkarılacak. Çiftçiye ve üreticiye destek verilecek. Ucuz konforlu ulaşım öncelik olacak. Deprem ve su krizine karşı hazırlık yapılacak” diyerek dört maddede özetledi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerle birlikte Türkiye’nin en çok nüfusu sahip illeri İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Hatay gibi kritik iller CHP’ye geçti. Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. Sosyal demokrat belediyecilik sloganıyla yola çıkan CHP’li belediyelerin 2 yıllık performansını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Torun, 31 Mart ve yenilenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu kaydederek, “Bu seçimde sadece belediyeleri kazanmadık. Biz bu seçimde vatandaşımıza şu güveni verdik. Biz sandıkta AKP’yi yeneriz, milletimizle birlikte demokrasiyi gerçekleştirebiliriz güvenini verdik” dedi.

Torun yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimine ilişkin “Haklılığımızı ortaya çıkardı. 23 Haziran akşamı büyük bir oy farkıyla kazanınca artık adaletin yerini bulduğunu görmek çok mutlu etti. İnanılmaz bir duyguydu” diye konuştu.

“YERELDE KURDUĞUMUZ YAPIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ”

CHP’ye tarihi bir sorumluluk yüklendiğini belirten Torun, belediye başkanlarının “merkezi yönetimin tüm engellemelerine rağmen” milletin güvenini boşa çıkarmadığını kaydederek, “Yerelden genele bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimizin başarısı bizim için çok önemli. Onlar her türlü engellemelere ve baskıya, yasadışı uygulamalara rağmen vatandaşımızın sorunlarınıçözüyor. Yerelde kurduğumuz bu yapıyı genele de taşıyacağız” diye vurguladı.

Torun CHP’li belediyelerin bugün, 31 Mart’taki aldıkları oyun üstüne çıktığını vurgulayarak, belediyelerin 2 yılda yaptıklarınışöyle anlattı:

“Pandemi sürecinde vatandaşa hükümetin 5 maskeyi götüremediği bir süreçte, maske üreterek evlere maske götürdüler. Vatandaşın evinde kaldığı süreçte her türlü katkıyı sağladılar. 9 milyon 600 bin vatandaşa ayni, 1 milyon 700 bin vatandaşa nakdi yardım yaptı. İhtiyaç sahiplerine, 42 milyon 500 bin öğün yemek dağıttı.

“’KESECEKLER’ DEDİLER BELEDİYE YARDIMI İKİ KAT ARTTI”

“78 milyondan fazla maske ve dezenfektan ürünü, ücretsiz dağıtıldı. Borcu olmasına rağmen 1 milyon 200 bin abonenin suyunu kesmedi. İktidar bağış kampanyalarına el koydu ama belediyelerimiz yılmadı. Askıda Fatura ile ihtiyaç sahibi vatandaşların toplam 483 bin 189 adet faturasıödendi. Ödenen faturaların toplam bedeli ise yaklaşık 48 milyon lira. ‘CHP belediyeleri kazanırsa sosyal yardımları kesecek dediler’ bizim belediyelerimiz iki katına çıkardı. Cumhur İttifakı'ndan devraldığımız beş büyükşehir belediyesinde 2018 yılında 496 milyon 724 bin lira olan yardımlar, 2020 yılında 959 milyon 527 bin liraya yükseldi.”

“VATANDAŞ KURU EKMEĞE MUHTAÇKEN ÇILGIN PROJELERE VERECEK BİR KURUŞ DAHİ YOK”

“Eğer vatandaşlarımız, bu ekonomik buhrana rağmen pandemi sürecinde bir parça rahat nefes aldıysa bu da belediyelerimizin sayesindedir. Biz şunu söylüyoruz: Vatandaş kuru ekmeğe muhtaç edilmişken, belediyelerimizin ne olduğu belirsiz çılgın projelere verecek bir kuruşu dahi yoktur.”

“Milletimiz bizim belediyelerimizde, bir dinozor parkına 750 milyon dolar harcanmasını değil, yerli üreticiye verilen destekleri, internet hizmetinin köylere kadar ulaşmasını gördü.

“MİLLET 75 MİLYAR LİRALIK KANAL SEVDASI DEĞİL DEPREME KARŞI ADIM ATILMASINI GÖRDÜ”

“Milletimiz bizim belediyelerimizde, 75 milyar liralık kanal sevdası için değil, deprem tehdidine karşı adım atılması için inat eden belediye başkanını gördü. Milletimiz bizim belediyelerimizde, lüks araç saltanatını değil, israftan uzak duran yönetim anlayışını gördü. Milletimiz bizim belediyelerimizde bir avuç azınlığa giden kaynakları değil, canlı yayınlanan ihaleleri ve meclis toplantılarını gördü. Milletimiz bizim belediyelerimizde, 2 bin 825 liralık sefalet ücretini değil, en az 3 bin 100 liralık asgari ücreti gördü.”

"ASIL CEZALANDIRMAK İSTEDİKLERİ VATANDAŞLARIMIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” sözünü hatırlatan Torun, büyükşehirleri AKP’nin kaybetmesinin ardından belediye başkanlarının yetkisini kısıtlamaya çalıştığını kaydederek, “Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimizi engelleyemeyecekler” dedi. Torun CHP’li belediyelere “Topal ördek” denildiğini de hatırlatarak, “Bütün belediye başkanlarımız onlar ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar sorunları aşmasını bildi. Vatandaşın hizmetinde oldu. Vatandaşımız bunu görüyor. Onlar belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyor ama asıl cezalandırmak istedikleri vatandaşlarımız. Sonuçta o hizmetlerden vatandaşlarımız yararlanıyor. Millet iradesi deyip göreve gelenler, millet iradesini bu şekilde cezalandırmaya çalışıyor” diye konuştu.

“GELECEK 3 YILI 4 MADDEDE ÖZETLEDİ”

Torun önümüzdeki 3 yılda CHP’li belediyelerin hedefini de 4 maddeyle şu şekilde özetledi:

1- Tüm şehirlerde yoksulluk envanteri çıkarılacak, sosyal yardımlar artarak devam edecek. Dezavantajlı kesimler, hizmette önceliğimiz olacak.

2- Yerli üreticiye ve çiftçiye destekler sürecek, yerel kalkınma ve istihdam politikalarıöncelenecek.

3- Şehirlerimizin yıllardır ihmal edilen ulaşım ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik projelere ağırlık verilecek. Ucuz ve konforlu ulaşım hedefimiz olacak.

4- Deprem ve susuzluk gibi doğal tehditlere karşı geliştirilen projeler birer birer uygulamaya konulacak. Kentlerimiz krizlere karşı dirençli hale getirilecek. Vatandaşlarımız, yereldeki temel sorunlarının çözümü için durmadan dinlenmeden çalışan belediye başkanlarını görecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.