CHP’Lİ TOPRAK: YÖNETİM, İNCİRLİK YA DA KÜRECİK ÜSSÜNÜ KAPATMAK YERİNE ÜLKEYİ TAM KAPATIYOR

CHP’Lİ TOPRAK: YÖNETİM, İNCİRLİK YA DA KÜRECİK ÜSSÜNÜ KAPATMAK YERİNE ÜLKEYİ TAM KAPATIYOR

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Bu yönetim anlayışıülkeye ‘soykırımcı’ damgası vuran ABD Başkanı’na tepki olarak İncirlik ya da Kürecik üssünü kapatmak yerine...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Bu yönetim anlayışıülkeye ‘soykırımcı’ damgası vuran ABD Başkanı’na tepki olarak İncirlik ya da Kürecik üssünü kapatmak yerine ülkeyi tam kapatıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, ülke ve dünya gündemine ilişkin haftalık değerlendirme raporu hazırladı.

Erdoğan Toprak, 17 Mayıs’a kadar alınan “tam kapanma” kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tam kapanmada nerede olacaksınız” sorusuna “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” yanıtını vermesini eleştirdi.

Toprak, “Ülkeyi ne kötü hale getirdiği gerçeğini kendisi itiraf ediyor. Her alanda en dip noktaya vuran bir zihniyet ve liyakatsizliğin zirveye çıktığı bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Kendi bakanlığına fahiş fiyattan dezenfektan satan eski bakana ‘hizmetlerinden ötürü şükranlarını sunan’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma süresini ülkede geçirmeyi ‘en kötü ihtimal’ olarak tanımlıyor. Bu yönetim anlayışıülkeye soykırımcı damgası vuran ABD Başkanına tepki olarak İncirlik ya da Kürecik üssünü kapatmak yerine ülkeyi tam kapatıyor” dedi.

Toprak, TBMM’de kabul edilen ve 30 Nisan-31 Mayıs arasında bankalara çek ibrazını ve tahsilini yasaklayan düzenleme üzerine, karşılığı olan çeklerin ibraz ve tahsil edilememesi için de “Yaşanan bu olaylar ülke yönetimindeki dirayetsizlik ve dağınıklığın, bürokrasideki liyakatsizlik ve bilgisizliğin zirve noktasıdır. Yasayla getirilen bir kuralın, yasağın, genelge ve tebliğ ile açılmak istenmesi ise bir hukuk devletinde ‘tam hukuksuzluk’ halidir” değerlendirmesini yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.