BAKAN ÇAVUŞOĞLU: LİBYA'NIN BÜTÜNLÜĞÜNE ÖNEM VERİYORUZ

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: LİBYA'NIN BÜTÜNLÜĞÜNE ÖNEM VERİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Libya temasları devam ediyor. Çavuşoğlu, “Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz”...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Libya temasları devam ediyor. Çavuşoğlu, “Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz” açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet ise Mısır’a gitti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Libya'ya giden Dışişleri BakanıÇavuşoğlu, Trablus’ta mevkidaşı Necla Manguş ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz” dedi. Çavuşoğlu’nun açıklamasında dikkat çeken noktalar şöyle:

“-Trablus'a saldırılar karşısında Libya'nın meşru hükümeti, biz dahil bazıülkeleri dahil etti. Sadece bu çağrıya Türkiye cevap verdi.

- Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya ve Libya halkına destek götürme çabaları var, Türkiye olarak bunları destekliyoruz.

- İki ülke arasında bulunan deniz yetki alanları anlaşması ve bundan sonra atacakları adımları da ele alma fırsatları oluştu.”

“TÜRK ŞİRKETLERİ LİBYA’YA DÖNECEK”

Çavuşoğlu, Libya temasları sırasında Başbakan Abdulhamid Dibeybe ile de görüştü. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeyba ile görüştük. Ülkemizin Milli Birlik Hükümetine desteğini vurguladık. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ndeki konuların takibini ele aldık. Şirketlerimiz Libya’ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak.”

BAKAN YARDIMCISI DA MISIR'A GİTTİ

Öte yandan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet ise Mısır’a gitti. Çavuşoğlu 12 Mart'ta Mısır'la diplomatik temasların başladığını açıklamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.